V11'i Online Satın Alın

Panel toprak yükü girme.

1- Yükleme Durumu Tanımlama

2- Toprak yükü Kombinasyonları Tanımlama

Panellere Yatay Yük Tanımlama ( kısmında yükün yönünü belirten bir ifade çıkmıyor, ilk 2 maddeyi yapıyorum sonra panele yatay yük ekle diyorum panele tıklıyorum ok çıkmıyor. )

mertelgun":2za76bjt' Alıntı:
1- Yükleme Durumu Tanımlama

2- Toprak yükü Kombinasyonları Tanımlama

Panellere Yatay Yük Tanımlama ( kısmında yükün yönünü belirten bir ifade çıkmıyor, ilk 2 maddeyi yapıyorum sonra panele yatay yük ekle diyorum panele tıklıyorum ok çıkmıyor. )

Perdeyi seçin. Perdenin üstünde sağ tuş yapın. Açılan menüden yük ekle altında bulunan perde yatay yükünü tıklayın. Fareyi oynattığnızda yükün yönünü gösteren oku göreceksiniz. Okun yönünü belirleyin ve tekrar sol tuşu tıklayın.

YÜK EKLE DİYORUM BENDE SADECE NOKTASAL YÜK , DÜZGÜN YAYILI YÜK , TRAPEZ YÜK EKLE BUTONLARI VAR.
PANEL YATAY YÜK VE PANEL DÜŞEY YÜK BUTONLARI YOK.

mertelgun":ijacx3z6' Alıntı:
YÜK EKLE DİYORUM BENDE SADECE NOKTASAL YÜK , DÜZGÜN YAYILI YÜK , TRAPEZ YÜK EKLE BUTONLARI VAR.
PANEL YATAY YÜK VE PANEL DÜŞEY YÜK BUTONLARI YOK.

7 versiyonu kullanıyorsunuz sanırım, perdeyi kolon objesi ile değil panel objesi ile tanımlayın.

SORUNU ÇÖZDÜM PANELİ KABUK OLARAK MODELLE YAPINCA SORUN ORTADAN KALKIYOR.TOPRAK YÜKÜ DEĞERLERİNİ DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARDAN ALIP YAZDIM. DEĞER 1, DEĞER 2, ALT MESAFE ÜST MESAFE (DEĞERLERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR.) BİR DE YÜKLEME İÇİN RAPORA BAKTIM BODRUM DAKİ YÜKLEME YAPTIĞIM PERDE DE SADECE 0.9G+1.6H KOMBİNASYONUNU KULLANMIŞ.BEN İLK BAŞTA İKİ KOMBİNASYON YAZMIŞTIM 1.4G+1.6Q+1.6H VE 0.9G+1.6H.

mertelgun":2mwi1v9q' Alıntı:
SORUNU ÇÖZDÜM PANELİ KABUK OLARAK MODELLE YAPINCA SORUN ORTADAN KALKIYOR.TOPRAK YÜKÜ DEĞERLERİNİ DAHA ÖNCEKİ AÇIKLAMALARDAN ALIP YAZDIM. DEĞER 1, DEĞER 2, ALT MESAFE ÜST MESAFE (DEĞERLERİ NEYE GÖRE BELİRLENİYOR.) BİR DE YÜKLEME İÇİN RAPORA BAKTIM BODRUM DAKİ YÜKLEME YAPTIĞIM PERDE DE SADECE 0.9G+1.6H KOMBİNASYONUNU KULLANMIŞ.BEN İLK BAŞTA İKİ KOMBİNASYON YAZMIŞTIM 1.4G+1.6Q+1.6H VE 0.9G+1.6H.

Ekranda verilen şemada görebilirsiniz:

Değer 1 , Değer 2 : Yük değeridir.

Alt mesafe (L1): Yükün eleman alt ucundan mesafesidir.

Üst mesafe (L2): Yükün eleman üst ucundan mesafesidir.

Muhtemelen o perdede 0.9G+1.6H yüklemesi daha fazla As oluşturuyordur. O nedenle 0.9G+1.6H kombinasyonu etkin olmuştur. Eleman uç kuvvetlerinden 1.4G+1.6Q+1.6H kombinasyona ait tesirleri de görebilirsiniz. Kolon Betonarmesine gidin. "Kuvvet ve Donatı Alanları" sekmesine bakın.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36.5 KB · Görüntüleme: 4,349
girmiş olduğumuz yatay toprak yükünü görsel olarak görebilir miyiz? Perspektif kısmında sağ tuştan 3B sekmesini seçip sonuçlar kısmından görülür şeklinde açıklama yapanlar olmuş fakat sağ tuş yaptığımda 3B olarak bi sekme görünmüyor. Acaba klasik görünümde olmadığım için olabilir mi?

seductive:39rw5sfu' Alıntı:
girmiş olduğumuz yatay toprak yükünü görsel olarak görebilir miyiz? Perspektif kısmında sağ tuştan 3B sekmesini seçip sonuçlar kısmından görülür şeklinde açıklama yapanlar olmuş fakat sağ tuş yaptığımda 3B olarak bi sekme görünmüyor. Acaba klasik görünümde olmadığım için olabilir mi?
Sorunuza bu başlıkta cevap verildi.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri