V11'i Online Satın Alın

Panelde kayma güvenliği

1. KAT P01 PERDESİNDE BAŞLIK DONATILARI 16Q14. Alt katlarda 15Q14 ve 13Q14. Alt katlardan gelen boyuna donatıları 16Q14 yapıp BETONARME tuşuna bastığımda kayma güvenliği hatasını verip mor renkte yanıyor. Çözüm panel kalınlığını mı arttırmaktır? Alttan gelen donatı sayısını arttırmak kesmeyi etkiler mi?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ekli dosyalar

Re: PANELDE KAYMA GÜVENLİĞİ

Sn meslektaşım,

Size tavsiyem taşıyıcı sistemi yeniden ele almanız; Bir projede yük bu kadar gezdirilmez, (zemin kat için) K26 kirişi K5 e, K5 K24 e, K24 K1 K2 birleşimine, (aslında A G aksları arasındaki 7.10 m.lik K1-K2 adı verilen tek kirişe, nihayet buradan da K20, K29 konsol kirişlere. Sistemin ne kadar zorlandığını 3b cercevede deformasyonlardan görebilirsiniz. 1 ve 12 asklarındaki oluşmayan çercevelerde cabası.
Lütfen ben yaptım oldu, proğramda çözdü nasılsa diyerek bu şekilde devam etmeyin, mimarın kolonlama sisteminede bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Önce sağlamlık, sonra estetik olmalı.

Selamlar.

G.KÖSE

TAVSİYELERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
PERDEDEKİ DONATILAR İLE ALAKALI SORUM HAKKINDA FİKRİNİZ VAR MI?

Ekli dosyalar

• perde uçları.jpg
    perde uçları.jpg
    109.7 KB · Görüntüleme: 4,920

sizin analiz e göre sadece tekrar betonarme hesabı yapılinca sonuç bu:
yani sıkıntı görünmüyor.

Ekli dosyalar

• baslikdonati.jpg
    baslikdonati.jpg
    143.7 KB · Görüntüleme: 4,913
Projeyi sıkışıtırarak kaydedip, açıp bu düzenlemeyi yapıp, Betonarme tuşuna bastığımızda hata vermiyor. Ama uzantısı .ide7 iken bu düzenlemeyi yaptığımızda hata veriyor. Ve bir türlü düzeltemedim. Tekrar konu açtım inceleyip yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler...

izmirli_35_35:1hjrfeob' Alıntı:
1. KAT P01 PERDESİNDE BAŞLIK DONATILARI 16Q14. Alt katlarda 15Q14 ve 13Q14. Alt katlardan gelen boyuna donatıları 16Q14 yapıp BETONARME tuşuna bastığımda kayma güvenliği hatasını verip mor renkte yanıyor. Çözüm panel kalınlığını mı arttırmaktır? Alttan gelen donatı sayısını arttırmak kesmeyi etkiler mi?

Merhaba,
Daha önce buna benzer bir sorunuza cevap verilmişti.

izmirli_35_35:1hjrfeob' Alıntı:
Projeyi sıkışıtırarak kaydedip, açıp bu düzenlemeyi yapıp, Betonarme tuşuna bastığımızda hata vermiyor. Ama uzantısı .ide7 iken bu düzenlemeyi yaptığımızda hata veriyor. Ve bir türlü düzeltemedim. Tekrar konu açtım inceleyip yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler...
Projeyi sıkıştırarak kaydettiğinizde analiz sonuçları sıfırlanır. Sadece betonarme yapmak yetmez. Tüm analizlerin yapılması gerekir.

Bunun dışında projede;
*Panel objelerin kabuk olarak modellenmesi (Özellikle bodrum çevre perdeleri ve U,T,L tipi panel birleşimlerinin) uygun olur.
*Rijit kattaki perde kesme kuvveti sorunları için "Sünek yapı maddelerini rijit bodruma uygula" satırını işaretlenmeden analiz olanağı değerlendirilebilir.
*Y yönünde Taşıyıcı sistem davranış katsayısı Ry=5.59 girilmesi uygun olur.(Bakınız; Deprem Yönetmeliği genel Raporu/R Katsayısını Seçim Nedeni Bölümü)

İyi çalışmalar

Geri