V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

PANELLERİN KABUK ÇÖZÜMÜNDE ZEMİN EMNİYET DEĞERİNİN DÜŞMESİ

Ahmet Sahin

Yeni Üye
1.Bir projeyi önce bodrum perdeleri ayar kısmında kabuk ve su basman kutucuklarını işaretlemeden çözdüm sonrada bunları işaretli olarak çözdüm. Neticede zemin emniyet sınır değerleri takribi yarı yarıya farketti. Bu durum sağlıklımıdır.
2.Bir döşemeye bir yönde 2 farklı döşeme saplanması durumunda kiriş yükleri raporunda mesela K1(1) ,K(2) şeklinde yüklemeleri gösteriyor ve kirişe gelen zati yük ve duvar yükünü her iki yüklemede de gösteriyor. Bu durumda kirişin üzerine gelen zati yük ve duvar yükleri iki kezmi alınmış oluyor.
 
1. Bu konuda genelleme yapmak sağlıklı olmaz. Bu kadar fark bazı sistemlerde çıkabilir, bazılarında çıkmayabilir. Projenizi eklerseniz detaylı inceleriz. Genel olarak perdeler kabuk modellenince taban etkisinin radye ile olan etkileşimi daha gerçekçi modellenir, yükler perde tabanın alanında perdenin lokal (kendi içinde) deformasyonları ile beraber etkiyeceği için radye döşemeler daha az zorlanır.
2. Yükler bir kere alınır. Yazdığınız durum, kiriş parçalı olduğu için gösterimle alakalıdır. Raporda dikkat ederseniz kiriş yükleri t/m cinsinden basılır, yani kirişin parça sayısı değil de kabaca toplam uzunluğu aldığı yükü belirler.
 
Geri
Üst