Merhaba. Naçizane fikrimi belirteyim. Perde görünüşlerinde çirozlar gösterilmiyor. Bu yüzden paftalara çirozlar şaşırtmalı uygulanacaktır yazsanız yeterli. Şayet görünüşte çirozlar çizilse ve şaşırtmalı olmasaydı kafa karışıklığına yol açardı ama mevcut durumda bu not yeterli olmalı.Merhaba Yasin bey,
Perde çirozlarını ekteki fotoğrafta olduğu gibi otomatik nasıl dizayn edebiliriz.
Yardımlarınız için teşekkürler.Belediye tarafından özellikle böyle olması isteniyor.
İdecad de ise yönetmeliğe uygun sayıda atılıyor çiroz sayısı.
Bizden istenen şaşırtmalı şekilde bir atlamalı dizayn etmemiz bu konuda perde ayarlarında herhangi bir komut bulamadım.
Perde detayını elle tek tek arttırmak ta çok vakit alıyor.
İyi Çalışmalar.
Saygılarımla.
Kritik perde yüksekliğinde 10 adet/m2 , kritik perde yüksekliği dışında 4 adet/m2 çiroz çizimi yönetmeliğe uygun olarak otomatik yapılmaktadır.Program otomatik olarak çirozları m² ye 4 adet olacak şekilde atıyor, benim sorum ise şu:
m² ye 10 adet olacak şekilde perdeleri nasıl dizayn edebiliriz.Bu özel deprem çirozlarını tek tek elle yapmak uzun vakit almaktadır.Diğer paket programlarda bunun farkllı bir çözümü var mı?Değerli yorum ve görüşlerinizi de beklerim.
Perdelerde boşluklar için tbdy 2018 e uygun otomatik çizim verilmez, İstek olarak notlarımzda kayıtlıdırAyrıca perde yırtıkları da (pencere boşlukları) çapraz ilave donatılarla dizayn ediliyor.
Perde yırtıklarında ise piyasada bulunan diğer paket programlarında ekte gösterdiğim fotoğraftaki gibi dizayn edilebiliyor.
İdecad de var ise bu şekilde dizayn ben bulamadım.
YASİN BEY MRB. SUBASMAN PERDESİ OLAN YAPIDA (ÖRNEK: SUBASMAN PERDE YÜKSEKLİĞİ; 1,50 MT) KRİTİK PERDE YÜKSEKLİĞİNİN HESABINI YAPARKEN SUBASMAN PERDE ÜST KOTUNDAN İTİBAREN Mİ HESAP YAPICAZ, YOKSA TEMEL ÜST KOTUNDAN İTİBAREN Mİ KRİTİK PERDE YÜKSEKLİĞİ HESABINI YAPICAZ?Çiroz adetleri, perde gövdesinde kritik perde yüksekliğinde 10 adet/m2; kritik perde yüksekliği dışında 4 adet/m2; olarak hesaplanır
Başlık bölgelerinde ise perde yüksekliği boyunca tüm etriyelerde yerleştirilmesi gereken 25Ø etriye/çiroz kolları arası mesafe dikkate alınarak çiroz dağılımı yapılır. Çirozların 25Ø uygun dağılmı yapılabilmesi için boyuna donatı adedi ve yerleşimlerinin uygun olması gerekir.
Ekli dosyayı görüntüle 25074
Aşağıdaki kritik perde yüksekliği dışındaki perde için örneklersek
h:3m, l:4m
Perde alanı 4x3=12m2
Çiroz adedi 12m2 * 4 adet/m2=48 Adet
Yatay gövde donatısı adedi 20; 48/20 = 2,4
Her yatay gövde donatısı için 3 adet çiroz şaşırtmalı olarak yerleştirilmesi uygun olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 25073
Perde başlık bölgesinde 25Ø ye uygun çiroz yerleşimi yapılır. Bu yerleşim tüm perde yüksekliğince aynı olacak şekilde uygulanmalıdır.
Etriye sayısı x plandaki çiroz sayısı, çiroz adedini verir.
başlık bölgesindeki perde yüksekliğinde yerleştirilmesi gereken çiroz adedi ; 38x2 = 76 dır.
Ekli dosyayı görüntüle 25075
BURDA RİJİT BODRUM PERDESİ DİYOR, YANİ SUBASMAN PERDESİ RİJİT BODRUM PERDESİ OLARAK GEÇMİYOR. O ZAMAN TEMEL ÜSTÜNDEN Mİ BAŞLAYACAK KRİTİK PERDE YÜKSEKLİĞİ. BİRDE "BU TÜR BİNALARDA..." SON CÜMLEYİ YORUMLAYAMADIM, BURDA NE DEMEK İSTİYOR ACABA?TBDY 7.6.2.2. maddesinde açıklanmaktadır
Ekli dosyayı görüntüle 41775
Subasman seviyesinde döşeme varsa ve diyafram oluşturuyorsa bodrum kat olarak kabul edilir ve subasman seviyesinin üstünden hw hesaplanır.
Subasman seviyesinde döşeme yoksa temel üstünden itibaren hw yüksekliği hesaplanmalıdır.