Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

perde beton ve radye temel

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hasan53

Yeni Üye
Merhabalar. Karadeniz bölgesinde 2-3 katlı bir bina yapımı için zeminin bir kısmında 6-7 metrelik kot farkı var. Binanın arka zemini toprağa tam oturuyorken ön kısımdan biraz boşa düşüyor. hemen yol üstü arazi olarak düşünebilir.
1-yol kenarına yapılacak yüksek perdeye radye zemini oturtup üzerine bina yapımı söz konusu olabilir mi?
2-Ya da istinat duvarı tarzında yapılsa istinat duvarı normalde yüke konu edilmez diye biliyorum?
3- yapılabilecek farklı bir yol?
şimdiden teşekkürler

Temeli tamamen sağlam zemine oturtup, subasman perdeleri ile (dolgu bir kat ) yukarıya çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum

PAİY de zaten çok kot farkı var ise kotların aritmetik ortalamasına göre +0.00 belirlemelisiniz

Temeli tamamen sağlam zemine oturtup, subasman perdeleri ile (dolgu bir kat ) yukarıya çıkartabilirsiniz diye düşünüyorum
Bu sefer 6-7 m'lik su basman perdesi oluyor. Bazı vatandaşlar belediye onayı verdikten sonra yüksek mevcut perdeleri kırıp orayı kaçak kat olarak kullanıyor. Su basman katını resmen bodrum katına çeviriyorlar. @hasan53 Aslında bu işin en iyi çözümü mimarınız ile görüşüp ilgili belediyesinin görüşünüzü almanız. Belki yapılabilecek bazı şeylere onay vermeyebilirler. İyi çalışmalar dilerim.

A
Bu sefer 6-7 m'lik su basman perdesi oluyor. Bazı vatandaşlar belediye onayı verdikten sonra yüksek mevcut perdeleri kırıp orayı kaçak kat olarak kullanıyor. Su basman katını resmen bodrum katına çeviriyorlar. @hasan53 Aslında bu işin en iyi çözümü mimarınız ile görüşüp ilgili belediyesinin görüşünüzü almanız. Belki yapılabilecek bazı şeylere onay vermeyebilirler. İyi çalışmalar dilerim.
Alınsa 0 kotunu zaten ortalamaya göre almak zorunda olduğunuz için 1 bodrum kat yaptıktan sonra 1m 2m subasman perdesi ile sağlam zemine oturmuş olacak

Geri