V11'i Online Satın Alın

Perde Boyu Ve Yüklemeler

sonsamuray

Etkin Üye
Merhaba projemde oluşan 'her iki ucu birden yanal doğrultuda tutulu olmayan perdenin kalınlığı 1/30 dan küçük olmayacaktır' sorunu çözmek için araya kolon koyup perdeyi ikiye bölmek doğru bir çözüm olacakmıdır? Ayrıca P01 (BüyükPerde) Su basman perdesi olarak işaretlemem doğru olur mu ?

Teşekkür ettim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
Bu tür bir modelleme ZA olan zemin sınıfında bile bence yapılmaması lazım.
Zemin ZD,
yatay toprak yüklerini,
üst kademe radye temelden gelen toprak basınçlarını doğru olarak almış olsanız,
hesap kurtarsa dahi,
böyle bir kademeli temeli olan yapıyı yapmamanızı öneririm.

Ünver ÖZCAN

Öneriniz için teşekkür ediyorum. Çekincelerim olmasına rağmen benzer proje uygulaması olduğunu bildiğimden bu işe giriştim. Zemin sınıfı sıkıntı yaratsa da bu tür projelerin de çözülmesi gerekmez mi?

sonsamuray:9a4ktar1' Alıntı:
Merhaba projemde oluşan 'her iki ucu birden yanal doğrultuda tutulu olmayan perdenin kalınlığı 1/30 dan küçük olmayacaktır' sorunu çözmek için araya kolon koyup perdeyi ikiye bölmek doğru bir çözüm olacakmıdır? Ayrıca P01 (BüyükPerde) Su basman perdesi olarak işaretlemem doğru olur mu ?
Teşekkür ettim.
Merhaba,
-P01 bodrum perdesinde Madde 7.6.1.2.b) uyarısı vermemesi için, Perde yardımcı toolbarındaki "Break komutu ile perde parça isimleri aynı olacak şekilde perdeyi bölebilirsiniz. Bodrum katlarda bu kontrolün yapılmaması durumu notlarımız arasındadır.
-P01 perdesi tüm katlarda devam etmediği için "subasman" olarak işaretlenmesi uygun olur. Ancak "subasman" perdesi olarak işaretlenen perdeler B1 düzensizliği kontrolünde kat etkili kesme alanına dahil edilmez. Dahil etmek için Analiz/Kat Parametreleri/Düzensizlikler sekmesinde +Agx sütununa ilgili katlarda manuel olarak girilir.
B1 düzensizliği ile ilgili aşağıdaki link incelenebilir.
İyi çalışmalar

Merhaba
sonsamuray":gtom8ugj' Alıntı:
Öneriniz için teşekkür ediyorum. Çekincelerim olmasına rağmen benzer proje uygulaması olduğunu bildiğimden bu işe giriştim. Zemin sınıfı sıkıntı yaratsa da bu tür projelerin de çözülmesi gerekmez mi?
Benim önerim:
Bu tür zeminde radye temel de kademe yapmadan ve yatay toprak yüklerini de doğru verdikten sonra çözebilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

unver":1wnv1hpi' Alıntı:
Merhaba
sonsamuray":1wnv1hpi' Alıntı:
Benim önerim:
Bu tür zeminde radye temel de kademe yapmadan ve yatay toprak yüklerini de doğru verdikten sonra çözebilirsiniz.

Ünver ÖZCAN

Peki bu şekilde perde ile üst radye temelin bağlantısını yapmak mı yolda dilatasyon gibi düşünüp yapmamak mı doğru olur ?

sonsamuray":11tn7jch' Alıntı:
Peki bu şekilde perde ile üst radye temelin bağlantısını yapmak mı yolda dilatasyon gibi düşünüp yapmamak mı doğru olur ?
Üst kotta radye temel yapılmayacak.
Temelin tamamı alt kottaki radye temel hizasında olacak.
Bu durumda binanın bir tarafı perdesiz. Karşı tarafı 3 kat yüksekliğinde perde olacak.
Diğer iki yan tarafa gerekirse perde koyarsınız.
Dilatasyon yapmaya gerek yok.

Ünver ÖZCAN

unver":2484hd5p' Alıntı:
sonsamuray":2484hd5p' Alıntı:
Üst kotta radye temel yapılmayacak.
Temelin tamamı alt kottaki radye temel hizasında olacak.
Bu durumda binanın bir tarafı perdesiz. Karşı tarafı 3 kat yüksekliğinde perde olacak.
Diğer iki yan tarafa gerekirse perde koyarsınız.
Dilatasyon yapmaya gerek yok.

Arazı eğimli olduğu için kazı sıkıntılı oluyor. Yoksa kazı yapılıp temel yapılırsa bodrum kat büyütelebilir zaten.

Ünver ÖZCAN

Geri