V11'i Online Satın Alın

Perde-Döşeme-Döşeme-Perde Sistemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tahac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tahac

Yeni Üye
Herkese merhabalar. Yeni mezun bir inşaat mühendisiyim. Ekte yolladığım gibi bir sistem var elimde. Perde geliyor daha sonrasında onun üstünde bir döşeme var ardından bir döşeme daha gelip döşemenin üstüne biniyor (kotları farklı) ardından bu döşeme de perdeye oturuyor. Sistemi çözmeye çalışıyorum ama sanıyorum yanlış modelledim. Döşeme kenarlarını mı düzeltmem gerekiyor?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Döşeme kotları hatalı. Gereken yerlerde kesit alarak kontrol edebilirsiniz. (Çiz menüsü / Kesit)
Düz devam eden döşemeler sık sık döşeme kenarı ile bölünmüş.
Döşemeleri tek parça tanımlamaya çalışın, döşemenin açısının değiştiği köşelerde döşeme kenarı ile bölmeniz yeterli.

Döşemeyi döşemeye taşıtmayı düşünüyorsanız (çizimlerden öyle bir şey anlıyorum) bu doğru değil. bir döşemeyi diğerinin altına doğru uzatıp diğerini onun üzerine bindirmek istiyorsunuz. Bunun modellenip modellenmeyeceği ayrı bir konu, böyle bir taşıyıcı sistem kurulup kurulmayacağı ayrı bir konu. Olaya hangi açıdan bakıyorsunuz?

YasinTezel":1fb8l7l4' Alıntı:
Merhaba,

Döşeme kotları hatalı. Gereken yerlerde kesit alarak kontrol edebilirsiniz. (Çiz menüsü / Kesit)
Düz devam eden döşemeler sık sık döşeme kenarı ile bölünmüş.
Döşemeleri tek parça tanımlamaya çalışın, döşemenin açısının değiştiği köşelerde döşeme kenarı ile bölmeniz yeterli.
Maalesef Yasin Bey döşeme kotları hatalı değil böyle istendiği için böyle çizdim. Düz devam eden döşemeleri bölme sebebim de geometrisine uygun bir şekilde göstermekti ama sanıyorum hatalı bir yaklaşım olmuş bunu düzeltirim. Cevabınız için teşekkür ederim.

NYILMAZ":31yzt4qz' Alıntı:
Döşemeyi döşemeye taşıtmayı düşünüyorsanız (çizimlerden öyle bir şey anlıyorum) bu doğru değil. bir döşemeyi diğerinin altına doğru uzatıp diğerini onun üzerine bindirmek istiyorsunuz. Bunun modellenip modellenmeyeceği ayrı bir konu, böyle bir taşıyıcı sistem kurulup kurulmayacağı ayrı bir konu. Olaya hangi açıdan bakıyorsunuz?

Bu uygulanmış bir proje benden taşıyıp taşınmayacağını hesaplamam istendi. Döşemeler arasında kot farkı var lakin betonu birlikte dökülmüş ama model olarak projede gösterdiğim şekilde modellenmem istendi. Esasen benim bu başlığı açma sebebim de zaten bu tarz bir modellemenin yapılıp yapilamayacağını sormak içindi. Sanıyorum en doğru yaklaşım döşemeleri tek parça gibi düşünüp çizim yapmak.

Geri