V11'i Online Satın Alın

Perde-Döşeme Zımbalama Hatası. 25 cm döşeme gerekiyor

Merhabalar,
Projemde 1.Bodrum Katta bazı perdelerde zımbalama hatası alıyorum. Ne yaptıysam çözemedim. Döşeme kalınlığını da artırdım ancak zımbalama donatısı için min. 25 cm döşeme gerekiyor bu yöntemi olabildiğince yapmadan çözmek istiyorum. Diğer katlarda da neden aynı hatayı vermediğini merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Proje:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,
Perdelerin kiriş olmadan döşeme bağlantısı olan durumlarda zımbalama kontrolü gereklidir. Projenin mevcut durumunda Bodrum kattaki P13-14-24-25 nolu perdelerinde döşemeye bağlanan kısımlarda zımbalama tasarım gerilmeleri sınır değeri(beton çekme dayanımını) aşmakta, diğer katlarda aşmamaktadır.
Bodrum katta ilgili perdelerin uçlarına kiriş girerek zımbalama kontrolünü iptal edebilirsiniz.
Projede;
-P3-P16, P4-P21-P31, P15-P9, P10-P22 perdelerinin ayrı ayrı grup perde olarak tanımlanması uygun olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-Projede yarı rijit diyafram yöntemine göre analiz yapılmasını öneririz.
-Hassas bir hesap için döşeme, perde ve radye sonlu eleman genişlikleri küçültmenizi öneririz.(Örneğin 25 cm)
İyi çalışmalar

Radye döşemesinde zımbalama hatası aldığımdan ötürü bazı kolonlara kapalı etriye şeritleri olan zımbalama donatısı ekleyerek sorunu çözdüm fakat çizimlerde zımbalama donatılarını alamıyorum. Temel aplikasyon planında çıkması gerekiyor diye düşünüyorum. Benim çizmem mi gerekiyor acaba? Eğer öyleyse örnek çizim nasıl yapılmalıdır?

mesutkoku":3tkedom5' Alıntı:
Radye döşemesinde zımbalama hatası aldığımdan ötürü bazı kolonlara kapalı etriye şeritleri olan zımbalama donatısı ekleyerek sorunu çözdüm fakat çizimlerde zımbalama donatılarını alamıyorum. Temel aplikasyon planında çıkması gerekiyor diye düşünüyorum. Benim çizmem mi gerekiyor acaba? Eğer öyleyse örnek çizim nasıl yapılmalıdır?

Merhaba
Zımbalama donatısı çizimleri otomatik çizilmemektedir. TBDY Şekil 7.16 ve zımbalama donatısı için tanımladığınız parametrelere uygun şekilde detay çizimini 2B çizim araçları ile çizmeniz gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• Zımbalama Kapalı etriye.png
    Zımbalama Kapalı etriye.png
    86 KB · Görüntüleme: 483
Geri