V11'i Online Satın Alın

Perde Donatılandırma ve Betonarme tasarım

Merhabalar,
Projemde, Bodrum kat perdelerinde (P04) yükler ve dolayısıyla donatı ihtiyacı aşırı bir şekilde artıyor. Bariz bir şekilde bir yerde hata var fakat hatayı bulamadım. Sadece gözüme çarpan bir husus shell DN larının Bodrum kata geçerken birbirini tutmaması fakat rigid linnkler ile constraintlenmiş olması. Bunu çözmek için birkaç kere silip tekrar yerleştirdim fakat düzelme olmadı. Bunun yanında sorunun bu olduğunuda düşünmüyorum Bana yardım eder misiniz?

Diğer bir sorum , perde donatısı hesaplanırken kabuk sonuçlarının toplamı bir kolon reaksiyonu gibi düşünülüp, bu şekilde kesit analizi mi yapılıyor? Eğer böyle ise köşe perdelerde dik olarak birleşen perdeden dolayı kumulatif kuvvetin çok yüksek çıkmasından şüpheleniyorum.
Teşekkürler
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
--Daha önce aynı proje için bu forumdaki önerileri dikkate alın,
--Kiriş ve kolonları D.S. İLE DONATILARINI SABİTLEMEDEN HESAP YAPTIRIN
Deprem yönetmeliği genel raporunda
--Projede zayıf kat (12. kat) var,
--Sistem rijitliğini artırın önerisi var,
--Ayrıca 83 adet hata var bunları düzeltin,

Bu kadar düzeltmeyi yaptıktan sonra böyle bir binada bırakın bir perdede donatı fazla çıksın.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Ünver Bey merhaba,
Cevabınız için teşekkür ederim fakat;
-Hatalara dikkat ettiyseniz bunlar sistemsel hat değil ve bilerek bu geometri seçilmiştir.
-Donatıları özellikle sabitliyorum çünkü kontrolüm dışında değişiklik olmasını istemiyorum
- Eksik rijitlik olan bölüme bakarsanız burasının çift rijid döşeme olduğu için böyle olduğunu görürsünüz ve bunun zemin kat perdesine bir etkisi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Sonuç olarak,
Bu perde davranışının nedenini hala anlayabilmiş değilim. Lütfen ilgililerden yardım bekliyorum.

Teşekkürler.

Meerhaba,

Perdeler eksenel çekmeye maruz kalıyor. 8 versiyonundan itibaren eksenel çekmeden oluşan donatı ihtiyacı düşey taşıyıcılarda dikkate alınmaktadır. Eksenel çekme donatı hesabının referans dokümanı ise ektedir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• uğur_Ersoy_eksenel_çekme.png
    uğur_Ersoy_eksenel_çekme.png
    1,014.4 KB · Görüntüleme: 2,398
Geri