V11'i Online Satın Alın

Perde eklememe rağmen devrilme momenti koşulunu sağlayamadım

serefteknik

Yeni Üye
Merhabalar ; ekteki projede birçok yere perde eklememe rağmen devrilme momenti koşulunu sağlayamadım. ayarlarımda bi eksiklikmi vardır yada tasarımda bi yanlışlıkmı ? sonuca ulaşamıyorum.kontrol edip önerilerinizi paylaşırmısınız

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: devrilme momenti sorunu

Merhaba,
-Eklediğiniz projede döşeme sistemi plak döşeme. Süneklik düzeyini yüksek ve Taşıyıcı sistem tipini A15 seçebilirsiniz. Bu durumda ToplamMdev>0.75Mo koşulunu sağlanmasına gerek yoktur.
-TBDY 2018'de ki yaklaşımla ToplamMdev>0.75 Mo koşulunu sağlamak ciddi derece zorlaşmıştır. Bu koşulu sağlamak için sisteme perde grupları ve/veya bağ kirişli (boşluklu) perdeler eklemek gerekebilir.
Bazı proje notları;
-Analiz Ayarları/TBDY Seçenekleri sekmesinde "Perde devrilme momenti hesabında 1/3şartını sağlamayan bağ kirişlerinin de(Nv) katkısını dikkate al" satırı işaretlenmesini yönetmeliğin bu haliyle önermemekteyiz.
-P3-P10-P11 asansör perdelerini grup perde olarak tanımlamanız uygun olur.
-Perde başlarında kolon tanımlanmasına gerek yok. Örneğin P08 perdesinin sol ve sağında bulunan S4 ve S3 kolonları yerine perde girip, perdeleri grup olarak modellemeniz uygun olur. (P09-S10-S9, P6-S1, P13-S2...)
-P7-S6 kolonları arasında kalan k30-31 kirişinin tek parça olarak tanımlanması uygun olur.
-S12 poligon kolonun uzun kenarı 1/6 boyut oranını sağlıyor. Uzun ve kısa kenar perde olarak girilip, perde grubu olarak modellenmesi uygun olur. 1/6 oranını sağlamayan kısa kenar için Perde Özelliklerinden "kısa başlık perdesi" seçeneği işaretlenebilir.
İyi çalışmalar

Geri