Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

PERDE GRUBU BAŞLIK BÖLGELERİ

hatice bayram

Etkin Üye
Merhabalar; perde gruplarında T şeklindeki perdelerde kesişim bölgelerindeki başlık donatılarının birbirine kenetlenmesi nasıl dizayn edilecek acaba 3 ayrı perdeden T şekli elde ediyorsak kesişimdeki tüm başlık etriyeleri birbirinin içinden geçip kenetlenmeli mi ?yoksa uzun kenarlı perde tek perde şeklinde dizayn edilip kesişimde başlık oluşturulmamalı mı? daha iyi izah edebilmek için ekran resmi ekliyorum. şimdiden teşekkürler...

perde kesişim.png

T şeklindeki perdenin resimde işaretlediğim dikey kolu tek parça olarak tanımlanabilir. T' nin kesişiminde dikey yönde başlık bölgesi oluşturulmasına yönelik doğrudan bir yaptırım bulunmuyor. kesişimde oluşturacağınız T şeklindeki başlık perdenin kapasitesine çok faydalı olmayabilir.

1646218262850.png

Siz iki parça olarak girip başlık bölgesi oluşturmasını isterseniz bu durumda başlık etriylerini iki boyut çizim araçlarını kullanarak düzenlenmesi daha uygun olur.

bu konu ile alakalı idecad V11' de bir güncelleme yapıldı mı acaba?
perde ortasına dik yönde saplanan perdelerde T şeklinde başlık bölgesi oluşturmamız için idarelerden istek geliyor ve bunu iki boyut çizimleri ile çizmek biraz yorucu oluyor.

Levent Bey'in yazdığı gibi tbdy açısından t başlık zorunluluğu yoktur. İstek notlarımız arasındadır. 11 versiyonda bu konuda bir değişiklik yapılmamıştır.

Levent Bey'in yazdığı gibi tbdy açısından t başlık zorunluluğu yoktur. İstek notlarımız arasındadır. 11 versiyonda bu konuda bir değişiklik yapılmamıştır.
Merhaba @Yasin TEZEL bey;

Haklısınız bu konuda yönetmelikte net bilgi verilmemiş ancak TBDY2018 Eğitim Elkitabında aşağıda görüntüsünü eklediğim gibi bir detay var ve kişisel görüşümde T şeklinde bir başlık bölgesi düzenlenmesi daha uygun olurdu. Bu konuda bir çalışma yapılırsa memnun oluruz, hatta bu çalışmanın kapsamında, perdelerde istenilen yere istenilen boyutta başlık tanımlanabilme özelliği eklenirse daha da süper olur. Bu opsiyon birde bodrum çevre perdelerinde kiriş saplanan noktalarda gerilmelerin yüksek olması halinde ihtiyaç duyulan düşey donatı/etriyeli başlık kolonu sorununu da çözer diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

t başlık.png

Geri