V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

perde grubu kapasite oranını aşıyor hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan darcyda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bodrum, zemin + 3 katta da bu sorun vardı ayarlardan başlık bölgesi donatılarını arttırın uyarısını dikkate alarak 2 katta bu sorun gitti ancak 3 katta bu sorun devam ediyor. Nasıl çözebilirim. rapor sorun ve yaptığım müdahale ektedir.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-02-02 160055.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-02 160055.png
    229.7 KB · Görüntüleme: 30
  • Ekran görüntüsü 2025-02-02 190141.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-02 190141.png
    21.9 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2025-02-02 190605.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-02 190605.png
    37.1 KB · Görüntüleme: 28
Merhaba,
müdahaleniz programın istediği ve gerekli olan olmamış ve birazda hatalı olmuş.
Öncelikle sizin yaptığınız ayara göre:
başlık donatısı / (başlık donatısı + Gövde donatısı) =1.25 olması mümkün bir durum değil.

olması gereken müdahale:
Aşağıdaki ekran görüntüsünden göreceğiniz gibi
Analiz Tasarım başlığı altında Perde Grubu sonuçlarına girdiğinizde raporda hata mesajı verilen grup perde için hangi yönde kapasite sorunu olduğuna bakacaksınız ve perdenin o yöndeki parçasına ait başlık donatılarını manuel olarak artıracaksınız.
Diğer bir çözüm aynı perde parçası için özellikler menüsünden başlık bölgesinin boyutunu büyütmek olabilir.
Saygılarımla.

1738516230137.png

1738516483257.png

cevabınız için teşekkürler ancak dediklerinizi uygulamaya çalıştım ancak çözümleyemedim ek e dosyayı eklesem daha detaylı çözüm sunabilir misiniz teşekkürler.

Ekli dosyalar

başlık donatılarını arttırdığımda söylediğiniz gibi düzeldi ancak mantıksız bir tasarım oldu çünkü çok fazla donatı eklemem gerekti bu sebepten de kesme kapasitesi yetersizliği hatası verdi ekte de görebileceğiniz üzere üstte dosya da bulunmakta daha mantıklı bir çözüm yolu önerebilir misinizEkran görüntüsü 2025-02-06 182416.pngEkran görüntüsü 2025-02-06 182431.pngEkran görüntüsü 2025-02-06 182443.pngEkran görüntüsü 2025-02-06 182450.png

cevabınız için teşekkürler ancak dediklerinizi uygulamaya çalıştım ancak çözümleyemedim ek e dosyayı eklesem daha detaylı çözüm sunabilir misiniz teşekkürler.
Merhaba;

Grup perde isimlendirmeniz hatalı, gru perde ismi tüm katlarda aynı olması gerekir önce bunu düzeltmemiz gerekli.
1738854835203.png

1738854951053.png

Doğru isimlendirmeden sonra kapasite oranlarının hangi yönlerde aşıldığına bakarak o yöndeki perde başlık boyutlarını büyütmemiz ve gerekirse donatısını arttırmak gerekecek.
Ayrıca grup perdeyi oluşturan perde parçalarınızın tüm katlarda aynı noktalardan tanımlı olması ve kaçıklıklarının benzer olması daha sağlıklı modelleme ve detay çizimi almanıza sebep olacaktır gerekli düzeltme yapıldı.

Analiz ayarlarında yapılan değişiklikler:
Rijit bodrumlu yapı olduğu için İki yükleme durumlu hesap yöntemi seçildi.
Dinamik dışmerkezlik yöntemi seçildi.

Donatı yarlarından perde donatı seçimi değiştirildi:

1738856849535.png

Perde parametrelerinden başlık bölgelerine ilişkin değişiklikler yapıldı.

1738855343315.png

SONUÇ

1738856550872.png

Bu değişiklikler neticesinde ilave hatalarınız olabilir, benzer şekilde modelinizin gözden geçirilmesi gerekebilir. Sadece grup perde konusundaki hatalarınızı tariflemek adına düzenleme yapıldı.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

merhaba,
ilettiğiniz dosyayı Uyumsuz dosya versiyonu. Bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir versiyon kullanın" hatası sebebiyle açamıyorum sanırım demo kullandığım için sizin eski sürümle kaydet demeniz gerekiyor. v11 demo sürümü kullanmaktayım. Bu şekilde iletirseniz sevinirim teşekkürler

ilettiğiniz dosyayı Uyumsuz dosya versiyonu. Bu dosyayı açmak için güncellenmiş bir versiyon kullanın" hatası sebebiyle açamıyorum sanırım demo kullandığım için sizin eski sürümle kaydet demeniz gerekiyor. v11 demo sürümü kullanmaktayım. Bu şekilde iletirseniz sevinirim teşekkürler
V11.14 sürümünü indirip bilgisayarınıza kurarsanız açar.

projede geometri kontrolü yaptığımda uyarı olarak çıkan sorunları görmezden gelebilir miyiz örneğin 'küçük açılı obje' veya muhtemelen hatalı tipik diş sürekliliği tanımı gibi sorunlar.

projede geometri kontrolü yaptığımda uyarı olarak çıkan sorunları görmezden gelebilir miyiz örneğin 'küçük açılı obje' veya muhtemelen hatalı tipik diş sürekliliği tanımı gibi sorunlar.
Bunlar veri girişi denetle de uyarı olarak verilenler (küçük açılı obje) hata değildir, düzeltilmese de olur.

proje çizmeyi eksiksiz öğrenmek isteyen biri olarak statik proje çizerken sorunları anlayabilmek için geometri kontrolü yapar, yapı raporuna bakar, betonarme yetersizliklerde x işareti olmamasına dikkat ederim. Bunlarda herhangi bir problem yok ise bu proje sorunsuz olmuş demek midir?
2. ekstra olarak kirişlere yükleri yüklemek gibi hususlara da dikkat ettim. Ruhsat projesi çizebilmek için şu hususlar çok önemli çizim yaparken kesinlikle yapılmalı dediğiniz hususlar nelerdir var ise benimle paylaşabilir misiniz

Geri