V11'i Online Satın Alın

Perde Kalınlığı + Kolon genişliği Kiriş yüksekliği hatası

Merhaba. Modellediğim projede kısa başlık perdesi kalınlığının 1. ve 2. katlarda geometri hatası verirken diğer katlarda vermiyor bunun sebebi nedir? Kısa başlık perdeleri için de kalınlığın kat yüksekliğinden 1/16 kuralı geçerli midir? Eğer geçerli ise diğer katlarda veya yandaki diğer asansör perdesinde bu hatayı neden almıyorum? Bir de projede kiriş genişliği, kolon genişliği + kiriş yüksekliğinden fazla olamaz hatası alıyorum bu yüzden kısa başlık perdesi ekledim ama program sanırım ortadaki perdeyi görüyor ve bu hatayı vermeye devam ediyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Ekli dosyalar

1. ve 2. Kat yüksekliği 1060cm olarak girilmiş h/16 koşuluna göre 66.25m min kalınlık sağlanmalı. Perde kalınlığı 60cm olduğu için bu katlarda hata verilmektedir. Diğer katlarda kat yüksekliği azaldığı için koşul sağlanıyor. Koşul sağlanan alt katlarda geometri kontrolünde hata verilmemekle birlikte perde kesitinin sürekliliği açısından tüm katlarda aynı kalınlıkta yapmanız uygun olur.
1637675592270.png

K106 kirişinin sağ mesnet tanımı P38
K112 Kirişinin sol mesnet tanımı P41 olarak tanımlanırsa geometri kontrolü ve raporlarda "kiriş genişliği, kiriş yüksekliği ile kolon/perde genişliği toplamından fazla olamaz" hatası verilmez.
Kiriş çizimleri mesnet seçimine uygun olarak düzenlenir.
1637676164481.png
1637676764219.png

1. ve 2. Kat yüksekliği 1060cm olarak girilmiş h/16 koşuluna göre 66.25m min kalınlık sağlanmalı. Perde kalınlığı 60cm olduğu için bu katlarda hata verilmektedir. Diğer katlarda kat yüksekliği azaldığı için koşul sağlanıyor. Koşul sağlanan alt katlarda geometri kontrolünde hata verilmemekle birlikte perde kesitinin sürekliliği açısından tüm katlarda aynı kalınlıkta yapmanız uygun olur.
Ekli dosyayı görüntüle 21736

K106 kirişinin sağ mesnet tanımı P38
K112 Kirişinin sol mesnet tanımı P41 olarak tanımlanırsa geometri kontrolü ve raporlarda "kiriş genişliği, kiriş yüksekliği ile kolon/perde genişliği toplamından fazla olamaz" hatası verilmez.
Kiriş çizimleri mesnet seçimine uygun olarak düzenlenir.
Ekli dosyayı görüntüle 21738
Ekli dosyayı görüntüle 21741
teşekkür ederim

Geri