V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Perde kapasite oranı ve zımbalama hatası

fatih öpngn

Etkin Üye
merhaba. ekteki projemde ne yaptıysam oluşan sorunları çözemedim. grup 2 perdesinin kısa başlık perdesinin uzunluğu ile oynayamıyorum zira mimariye engel olup salon ortasına doğru geliyor, kısa başlık perdesi olmasının sebebi ise belediyenin koyduğu kiriş açıklığı 6m den az olmaması koşulunu sağlamak. enine donatı aralığı 8cm daha az olmasını istemiyorum çünkü uygulamada sorunlar yaşanıyor. donatı çapını arttırınca da değişen bişey olmuyor. kalınlığı arttırmakda çözüm olmadı. önerilerinizi alabilir miyim ?
zımbalama sorunu için de yardımcı olursanız çok iyi olur.
teşekkürler.

Ekli dosyalar

merhaba. ekteki projemde ne yaptıysam oluşan sorunları çözemedim. grup 2 perdesinin kısa başlık perdesinin uzunluğu ile oynayamıyorum zira mimariye engel olup salon ortasına doğru geliyor, kısa başlık perdesi olmasının sebebi ise belediyenin koyduğu kiriş açıklığı 6m den az olmaması koşulunu sağlamak. enine donatı aralığı 8cm daha az olmasını istemiyorum çünkü uygulamada sorunlar yaşanıyor. donatı çapını arttırınca da değişen bişey olmuyor. kalınlığı arttırmakda çözüm olmadı. önerilerinizi alabilir miyim ?
zımbalama sorunu için de yardımcı olursanız çok iyi olur.
teşekkürler.
tavsiyelerim;
1- Kapasite oranını artırmak için başlık bölgesi boyuna donatı çapını artırabilirsiniz.
2- Zımbalama sorununu çözmek için temel kalınlığını artırmanızı tavsiye ederim.
*** belediyenin isteği garip geldi
bu tavsiyeler sorunlarınızı çözüyor. iyi çalışmalar.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

zımbalama sorununu çözmek için

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-06-14 002944.png
    Ekran görüntüsü 2023-06-14 002944.png
    124.4 KB · Görüntüleme: 21
Geri