V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

perde kesiti, perde uzunluğunun 1/30 undan küçük olamaz hatası

Merhaba, 420 m lik bir perde projem var altında da sürekli temel olacak 420 m boyunca. Ancak betonarme perde kesiti, perde uzunluğunun 1/30 undan küçük olamaz hatası veriyor. bunu nasıl çözebilirim?

Bahsettiğiniz kural deprem perdeleri için geçerlidir.. 420 m uzunluktan anlaşıldığı kadarıyla ihata duvarı yapıyorsunuz ve kural ihata duvarı için bağlayıcı değil... program da bina türü yapilara yönelik kontrolü yaptigindan uyari vermektedir haliyle...

ayrıca ihata duvarı için 420m uzunluğunda perde girmek yerine birim uzunluk veya 5-6 m uzunlukta ve perde yuksekliginize uygun birer kolon koyarak tek bir ano icin çözüm yapabilirsiniz... uygulamada da anolar halinde imalat yapilir genellikle..

Not: illa ki 420 m uzunluk girerek yapacaksanız, perdeyi bodrum perdesi olarak işaretlerseniz (denemedim) muhtemelen uyarıyı vermeyecektir ama etkin kesit rijitlik çarpanını ona göre seçecektir...

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Yani yanlış anlamadiysam 5-6 m de bir kolon koyarak , araya da perde çizin diyorsunuz ? Doğru mu anladım.

0.4 t/ m yük taşıyacak . Yük olarak su borusu ,celik konsol , ve su tasiyacak
herşeyi değiştirir.. söylediklerim herhangi bir zemin itkisi ve/veya ilave yük etkisinde olmayan bahçe duvarı içindi... açıkcası iletim hattı beklemiyordum.. farklı yüklerle uğraşmanız gerekecektir.. ör, suyun kesilmesi ve sisteme enerji verilmesi durumunda oluşacak ek basınçla ciddi hasara yol açacak etkiler oluşacaktır sistemde... iletim hatlarıyla ilgili şartname varsa araştırıp ona uygun tasarım yapmanız yerinde olacaktır...zaten bu haliyle tbdy'nin kapsamı dışındadır projeniz..

Geri