V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Perde kesme güvenliği

Analiz sonrası raporda eğer hatalar varsa çıkıyor. Bunları düzelttiğimde rapor veriyor.

İDECAD İN RAPOR VERMESİ HATALARIN GİDERİLDİĞİ ANLAMINA GELMEZ Mİ?

PERDE KESME GÜVENLİĞİ HATALARINI GİDERDİĞİM HALDE, RAPORDA HALA PERDE KESME GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYAN PERDELERİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUM.

RAPORDA KONTROL ETMEM GEREKEN YERLER NERELERDİR?

Re: PERDE KESME GÜVENLİĞİ

Proje :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

BETONARME--> PERDE sekmesinde Bodrum Kat P01 perdesinin orta donatıdaki aralığını Q14/12 yi Q14/10 yaptım. Sonra betonarme tuşuna basmadan rapor aldım. Sanırım bundan raporda hata verdi.

Şimdi betonarme tuşuna bastığımda zemin kat ve 1. kat P01 perdelerinde de kesme güvenliği sağlanmıyor.

Ortadaki donatı için alttan gelen donatı sayısı, bir üst kattakinden az olmaması için bu aralığı değiştirmemiz gerekmez mi?
Örneğin;

Orta
P01 4. KAT Q12/25
P01 2. KAT Q12/25
P01 1. KAT Q12/25
P01 Z. KAT Q12/10
P01 B. KAT Q12/10 Bu aralıkların aşağıdan yukarıya doğru artması lazım değil mi?

Re: PERDE KESME GÜVENLİĞİ

izmirli_35_35":3fnypj6g' Alıntı:
Proje :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

BETONARME--> PERDE sekmesinde Bodrum Kat P01 perdesinin orta donatıdaki aralığını Q14/12 yi Q14/10 yaptım. Sonra betonarme tuşuna basmadan rapor aldım. Sanırım bundan raporda hata verdi.
Şimdi betonarme tuşuna bastığımda zemin kat ve 1. kat P01 perdelerinde de kesme güvenliği sağlanmıyor.
?

"Perde/Kuvvetler Donatı Alanları" sekmesine bakın. Kesme güvenliğine esas alınan kesme kuvveti Ve, perde taşıma gücü momentine bağlı olarak hesaplanıyor. (TDY madde 3.6.6.3). Taşıma gücü momenti ise mevcut donatı oranına bağlıdır. Perde orta bölge donatı aralığını azalttığınızda perde donatı oranını arttırmış oluyorsunuz. Bu da taşıma gücü momentinin büyümesine yol açıyor. İlk pozisyonda Ve<Vr olduğundan kesme güvenliği problemi oluşmuyor ama siz donatı miktarını arttırınca, taşıma gücü momenti arttığı için, Ve>Vr durumuna geçiyor.

Donatı değiştirmeden önce:

Donatı değişikliğinden sonra:

Buna göre raporda kesme güvenliği hatası almanız normal bir sonuç....

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    108.6 KB · Görüntüleme: 5,895
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    107.9 KB · Görüntüleme: 5,895
Geri