Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Perde kesme hatalarına çözüm bulamıyorum

MikailBAYRAK

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhaba, Projemde 2 bodrum kat bulunmakta ve zemin kattan biraz daha geniş. Projemde herşeyi denememe rağmen özellikle bodrumda 1 perdede ki hatayı hala gideremedim. Çeşitli kolon yerleşimleri yaptım ama çare olmadı. yardımcı olabilecek birisi varsa desteğini bekliyorum

Ekli dosyalar

Projemde 2 bodrum kat bulunmakta ve zemin kattan biraz daha geniş. Projemde herşeyi denememe rağmen özellikle bodrumda 1 perdede ki hatayı hala gideremedim. Çeşitli kolon yerleşimleri yaptım ama çare olmadı. yardımcı olabilecek birisi varsa desteğini bekliyorum
Modelle önerilerim;
-- geometri kontrolündeki hataları düzeltiniz,
-- 1. Bodrum rijitlik tikini kaldırınız,
-- perdelerde yatay toprak yüklerini giriniz,
-- p05 perdesinde kısa kolon oluşmuş, (sarı işaretli)
-- bütün katlarda kirişler kolona mesnetlenmemiş, (kırmızı işaretli)
-- bütün katlarda asansör perdesini grup yapınız, (mavi işaretli)
-- bütün katlarda merdiveni girip mesnetleyiniz, (yeşil işaretli)
-- bütün katlarda merdiveni kaset kenarlarına mesnetlemek uygun degil, kiriş ilave edip kirişe mesnetleyiniz,
-- 4. katta kasete açtıgınız boşlukların kenarlarına kiriş koyunuz bu kirişleride diğer kirişlere mesnetleyiniz,
--1. bodrum katta perde üzerine duvar yüklerini giriniz.
1736066874249.png

Hocam dönüş için teşekkür ederim. Bu yazdıklarınızın çoğunu düzenledim. Bu eksikliklerden ziyade öncelikle taşıyıcı sistemi çözmeye çalışıyorum. Nihai projeye paftalamata geçmeden önce projenin üstünden yeniden geçeceğim.
1.bodrum katta ki P14-P15 hala aynı durumda, çizimimden kaynaklı mıdır acaba diye 2 kez aynı çizimi yaptım, farklı kolon yerleşimleri denedim, kesme kuvvetini dağıtacak şekilde perde ilavelerinde bulundum ama yine aynı yere takıldım, çare olmadı.

Mikail Bey, depremselliği çok yüksek ve ZD zemine sahip bir yerde 5 katlı, bu kadar kötü taşıyıcı sisteme sahip bir yapı yapmayın. Ayrıca her platformda söylüyorum çift yönlü dişli döşeme kaset döşeme demek değildir. Bu sistemde süneklilik düzeyini yüksek alamazsınız. R'yi 7-8 hiç alamazsınız. Nacizane tavsiyem mimar ile görüşüp projeyi düzgün bir taşıyıcı sisteme kavuşturmanız olacaktır.

1736093871583.png

Geri