V11'i Online Satın Alın

Perde kesme hatasını bir türlü çözemedim

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osm392
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osm392

Yeni Üye
MERHABALAR

Projedeki perde kesme hatasını bir türlü çözemedim nasıl çözüleceği ile alakalı konu başlıklarını okudum ancak bir türlü sonuca gidemedim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi günler...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: PERDE K HATASI

Merhaba;

Kesme kuvvetinin yetersiz geldiği perdenin yanında düşük döşemeler modellenmiş durumda. Bu döşemeler sonlu eleman analizi gereği perdelerde oluşmayacak büyüklükte kesme kuvveti oluşturabiliyor. Bu nedenle bu tarz düşük döşemenin olduğu modellerde, düşük döşemeye iki kere tıklayıp özellikler menüsüne girip, "statik" sekmesinden "rijit diyafram oluşturma" seçeneğini işaretlediğinizde problem çözülecektir.

Saygılarımla...

Ekli dosyalar

• rijit diyafram oluşturmama.png
    rijit diyafram oluşturmama.png
    37.5 KB · Görüntüleme: 1,099

Çok çok teşekkür ediyorum kesme kuvveti çok miktarda azaldı en üst perde kurtardı ancak 3 perde kurtarmadı. başka ne gibi çözüm olabilir.
Analizli hali linktedir.

iyi günler.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Diğer iki iki küçük dçşemeyide dediğiniz gibi düzelttim sorun kalmadı çok teşekkür ediyorum.

İyi günler dilerim.

Merhaba;

Projedeki bütün düşük döşemeleri yukarıda anlattığım şekli ile tanımlanamız gerekmektedir. Örneğin Zemin katta bulunana D04 döşemesi ile birlikte D35 döşemesini de diyaframdan çıkartmalısınız. Bütün düşük döşemeleri yukarıda anlattığım şekli ile yaparsanız kesme probleminin çözüldüğünü göreceksiniz.

Saygılarımla...

aynen dediğiniz gibi yaptım düzeldi çok teşekkür ediyorum .

İyi günler dilerim.

Geri