V11'i Online Satın Alın

Perde kesme kuvvetleri

PROJEMDE BODRUM KATTA SUBASMAN PERDELERİ VAR ANCAK PROGRAM "NORMAL SİSTEM SEÇİLMİŞ VE PERDE KESME KUVVETLERİNİN TOPLAMININ TABAN KESME KUVVETİNE ORANI 0.75 TEN KÜÇÜK" DİYE HATA ALIYORUM BU KONU İLE İLGİLİ SIKINTIYI NASIL ÇÖZEBİLİRİM.. BİRDE BODRUM KATTA KOLON DONATISINI DİĞER KATLARDAN AZ VERİYOR MESELA BODRUMDA 25/60 KOLON İÇİN BODRUMDA VE ZEMİNDE 10F14 VERİYOR DİĞER KATLARDA 14F14 VERİYOR BU SORUNUN GİDERİLMESİYLE İLGİLİDE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.. TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

emrebagdu":2r6ctc61' Alıntı:
PROJEMDE BODRUM KATTA SUBASMAN PERDELERİ VAR ANCAK PROGRAM "NORMAL SİSTEM SEÇİLMİŞ VE PERDE KESME KUVVETLERİNİN TOPLAMININ TABAN KESME KUVVETİNE ORANI 0.75 TEN KÜÇÜK" DİYE HATA ALIYORUM BU KONU İLE İLGİLİ SIKINTIYI NASIL ÇÖZEBİLİRİM..
Merhaba,
Projede AlfaS>0.75 uyarısı P01,P02,P03 asansör perdeleri sebebiyle verilmektedir. Normal sünek sistemlerde programda perdelere gelen kesme kuvveti/toplam kesme kuvveti oranının 0.75 ten büyük olup olmadığı kontrol edilmektedir. Detaylı bilgi için TDY madde 2.5.1, 2.5.2, 2.5.3 2.5.4 ve Tablo 2.6 incelenebilir.

emrebagdu":2r6ctc61' Alıntı:
BİRDE BODRUM KATTA KOLON DONATISINI DİĞER KATLARDAN AZ VERİYOR MESELA BODRUMDA 25/60 KOLON İÇİN BODRUMDA VE ZEMİNDE 10F14 VERİYOR DİĞER KATLARDA 14F14 VERİYOR BU SORUNUN GİDERİLMESİYLE İLGİLİDE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.. TEŞEKKÜRLER
Üst katlarda normal kuvvetin azalması ve moment etkisi sebebiyle daha fazla donatı ihtiyacı oluşabilir. Bu durum kolonların zorlandığını gösterir. Çözüm olarak Kolon Betonarme diyaloğunda Bodrum kat donatısı üst katlarla aynı olacak şekilde düzenleme yapılabilir veya kolonlarda daha az donatı çıkmasını sağlayacak şekilde taşıyıcı sistemde düzenleme yapılabilir. (Kolon boyutları büyütülebilir, kolon yönleri değiştirilebilir, yeni düşey taşıyıcı elemanlar eklenebilir vb...)

Not Panel objelerinin kabuk olarak modellenmesi önerilir.

İyi çalışmalar

hakan bey ilginize teşekkürler .1350 m2 oturuma sahip bir proje 2 kat olarak çözüyorum 14dk diyo analiz için sizce nomal mi?

vuralmüh":1d40qvv6' Alıntı:
hakan bey ilginize teşekkürler .1350 m2 oturuma sahip bir proje 2 kat olarak çözüyorum 14dk diyo analiz için sizce nomal mi?

Düğüm noktası sayısına bağlı olarak süre değişebilir. Özellikle yarı rijit diyafram kabulü ile çözüm yapıyorsanız döşemeler analize katıldığı için süre tam rijit çözüme göre uzar. Ayrıca sistemde kirişsiz radye varsa ve üst yapı-temel etkileşimli çözüyorsanız süre bu seçeneklere bağlı olarak kısalır veya uzar.

Geri