Güncel Fiyatlar ile Online Satın Almak için Tıklayınız

perde oranı kontrölü ve devrilme sorunu

Emrah YILDIZ

Tanınmış Üye
Projenizde veri girişi açısından tespit edilen durumlar;

-Temel veri girişiniz kesinlikle hatalı. Programda radye temellerin sınırları döşeme kenarıyla oluşturulmalı. Eğer kirişli radye temel tanımlaması yapılmak isteniyorsa düşey taşıyıcı elemanların tamamı sürekli temellerle birbirine bağlanmalı aralarda oluşan gözlere radye döşeme yerleştirilmeli.
-Zemin kat P21 ve P23 numaralı perdeler üst katlarda 30 cm kalınlığında girilmiş. Ayrıca bu perdeler üst katlarda daha uzun çizilmiş. Perde boyutları üst katlara çıktıkça azalabilir ancak artması programda öngörülmemektedir.
-Zemin katta 40 cm kalınlığında P28 perdesinden sonra 25 cm kalınlığında P29 perdesi çizilmiş. Bu 25 cm olan perde alt ve üst katlarda yer almıyor. Ayrıca P28 perdesi bir alt katta 3 aksına 15 cm kaçıklıklı olacak şekilde çizilmiş.
-Saplama kirişlerle bölünen bir çok kirişe gereksiz yere farklı isim verilmiş. Örneğin Örneğin 1. katta S12 ve S17 kolonu alasında kalan kiriş üç farklı parça olarak isimlendirilmiş. Kirişleri isimlerdirilmesi ile ilgili bilgiyi aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
-1-2-3-4 ve 5. katlarda D21 ve D25 numaralı döşemelerin snırları hatalı oluşturulmuş. Silinip tekrar yerleştirilirse sorun düzeliyor.
-Bazı katlarda K76 kirişinin altında döşeme kenarı çizilmiş. Geometri kontrolünde görebilirsiniz.
-1. kat ve üzerindeki katlarda K54 Kirişinin sol düğün noktası P22 perdesine bağlanmıyor. Ayrıca 1. katta geometri kontrolünde üst üste obje uyarısı mevcut. Üst üste obje uyarısı veren kiriş girilmeden önce K54 kirişi P22 perdesine düğün noktasından bağlanır ve K56 kirişide perdeye bağlanıp üstten tanımlı seçilirse bu durum düzeliyor.
-1. Borum katta P09 perdesinin P17 numaralı perdeye bağlanan kısmında 30 cm kalınlığında parça oluşturulmuş.
Öneri olarak projenizde mümkün olduğu ölçüde eleman birleşimlerimlerini düğüm noktalarında yapmaya çalışın. Bu sayede eleman bağlantılarında hata yapma riskiniz minimuma inecektir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında projenizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
 
çok teşekür edrim.hocam benim birz zeminde sorunum var radyyeyi bi tirlü kurtaramyorum nasıl bi yol izliyebilirim .tasyıcı elemanların altına kiriş atarımda ama yapmazlar ampartman versem radyede1,20 m geçyor ne yapalirim
 
Geri
Üst