V11'i Online Satın Alın

Perde oranı kontrolu hangi yapılarda uygulanır

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unalmh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unalmh

Üye
Arkadaşlar merhaba ,

2016 yılında asmolen olarak çözdüğümüz bir projede su basman perdesi yapılmadığı için çizimde revize istediler .. projeyi 2007 deprem yönetmeliği seçerek çözdüm ama perde oran kontrolünde bir sıkıntı veriyor? ilk zamanlar böyle bir hata vermemeişti ama şuan böyle bir sıkıntı ile karşılaşıyorum yapı denetim yetkilelerle görüş dedi .. Projeyi ekledim bana acil bir dönüş yapabilir misiniz. yardımcı olursanız sevinirim

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: PERDE ORANI SORUNU

unalmh":pbubgltt' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba ,
2016 yılında asmolen olarak çözdüğümüz bir projede su basman perdesi yapılmadığı için çizimde revize istediler .. projeyi 2007 deprem yönetmeliği seçerek çözdüm ama perde oran kontrolünde bir sıkıntı veriyor? ilk zamanlar böyle bir hata vermemeişti ama şuan böyle bir sıkıntı ile karşılaşıyorum yapı denetim yetkilelerle görüş dedi .. Projeyi ekledim bana acil bir dönüş yapabilir misiniz. yardımcı olursanız sevinirim

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,
Perde oranı kontrolü, taşıyıcı sistemi tamamen perdelerden oluşan(tünel kalıp gibi) projelerde perde kalınlığını ve perde donatı oranını azaltabilme olanağı sağlayan bir kontroldür. Sizin projenizde "Perde oranı kontrolü" raporunun alınmasına gerek yoktur. TBDY 2007 madde 3.6.1.2 ve madde 3.6.3.2' yi inceleyebilirsiniz.

İyi çalışmalar

Geri