Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

PERDE TOPRAK YÜKÜ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hmab
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hmab

Yeni Üye
Merhabalar projede binanın belli bir kısmında toprak var. Yükseklik, bodrum kat hariç 627 cm . Bodrum kattaki perdeyi kot vererek yükselttiğimde, perde 40 cm kalınlığında kurtarıyor. Perdeyi diğer katlara tanımladığımda 120 cm'de kurtarıyor. Hangi yaklaşım doğru yardımcı olur musunuz?

Yazınız ve üslubunuz hangi kurum ve kuruluşlarda geçerlidir bilmiyorum ama bana daha teknik bir cevap gerekiyordu sayın proteknik !
Benden istenen bir çözüm var bende bir yerlerde hata olduğunu düşünüyorum ki yazıyorum. Çok büyük bir şey yakalamış gibi davranmanıza gerek yok.
Çözümümüz ve onaylattığımız proje tamamen bundan bağımsız
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
'dir.
Bu şekilde çözüm isteniyor. Olur veya olmazı düzgün bir yazıyla iletmem gerekiyor.

Perdeleri her katta ayrı tanımladığınız modelde mükerrer yük girişi var. Yükleri kontrol ediniz

Perdeler alt ve üst noktalarına göre tasarım yapılmaktadır. Modeldeki perde tek parça olarak tanımlandığında bodrum kat ile konsol olarak çalışan perde geçişindeki kritik olan bölge betonarme hesaplarında dikkate alınmamıştır. fark bundan kaynaklıdır
geçiş bölgesine göre tasarım yapılması için perdenin kat kat tanımlanması uygun olur.

1695194910741.png

Geri