Programda böyle bir olanak bulunmamaktadır. Poligon kolon girmeyin, eğimli yüzeyi düz giderek ( perdenin boyunu kısa ve/veya uzun boyunun ölçüsünde) çözüm yapın, daha sonra 2d çizim olanakları ile eğimli kenarı düzenleyin.Aşağıdaki gibi bir perde tanımlamak istiyorum fakat perde trimleme seçeneği olmadığı için ancak poligon kolon olarak tanımlayabiliyorum. Doğru tanımlama nasıl yapılmalı ?
perdenin olduğu her detayda düzenleme yapmak gerekir. Eğer sorun olacağını düşünüyorsanız başlık bölgesini kaçıklık değeri kadar büyütebilirsiniz. Başlık bölgesi için yönetmelik koşulları en az değerleri ifade eder.Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 2d çizim olanakları ile sadece çizim olarak düzenleyebiliyoruz diye biliyorum aplikasyon planında normal bir perde olarak mı görünecek ? donatı düzeninde, başlık bölgesinde sorun olmaz mı? Düzenleyeceğim kenara kiriş oturacak burada eğimli yüzeye göre kirişi oturtmalıyım değil mi ? düzenlemeden önce
anladım, cevaplarınız için teşekkür ederim şükrü bey.perdenin olduğu her detayda düzenleme yapmak gerekir. Eğer sorun olacağını düşünüyorsanız başlık bölgesini kaçıklık değeri kadar büyütebilirsiniz. Başlık bölgesi için yönetmelik koşulları en az değerleri ifade eder.
Evet buda mantıklı bir çözüm imiş olcay bey, öneriniz için teşekkür ederim.Görseldeki gibi bir çözüm olabilir diye düşünüyorum ve ben bu şekilde yapıyorum. Kırmızı üçgen ( trimlenmek istenilen bölüm ) gerekli ise herhangi bir cephe elemanı ile doldurulabilir.