V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Perdede boşluk donatı detayı

Merhabalar.
ideCAD 10.80 versiyonunda perdede ki boşluk donatı detayı çapraz olarak detaylandırıyor. Bir başkasının İdecad ile yaptığı projeyi gördüm ve yeni yönetmeliğe göre donatılandırılmış. Programda bir seçenek mi mevcuttur yoksa manuel olarak mı düzenleme yapmalıyım.

Örnek Yırtık Detayı :
şek4.jpg

Merhaba,

Çapraz donatı detayı bağ kirişli boşluklu perdelerde çizilir.

TBDY 4.5.4 ve 7.6.9 da belirtilen Bağ kirişli (boşluklu) perde ile TBDY 7.6.9 da Perdelerde boşluk açılması konuları farklı kavramlardır.

Betonarme bağ kirişli (boşluklu) perdeler, iki boşluksuz perde parçasının kısa ve çok yüksek kesme dayanımları olan bağ kirişleri ile bağlanarak birlikte tek bir perde olarak çalıştığı düşey taşıyıcı sistem elemanlarıdır. İki perde arasında kalan bağ kirişlerinde çapraz donatı atılması TBDY 7.6.8 de verilen koşullar geçerlidir. Konuyla ilgili aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Perdeye kapı pencere komutu kullanılarak boşluk açılabilir. Perdelerde açılacak boşluklarla ilgili madde 7.6.9 da koşullar geçerlidir.(Programda otomatik kontrol edilmez.)

Son düzenleme:
perdeye açılan boşluğun, çevresine çapraz atılan donatı çap değişikliğini nereden yapabiliriz. Default da Q16 ben Q14 yapmak istiyorum.

1681585836627.png

perdeye açılan boşluğun, çevresine çapraz atılan donatı çap değişikliğini nereden yapabiliriz. Default da Q16 ben Q14 yapmak istiyorum.
Donatı seçimi opsiyonel değildir. Ayrıca perde boşluk donatı detayı Tbdy 2018 7.6.9 'maddesine göre düzenlenmesi gerekir. Otomatik çizim verilmemektedir. istek olarak notlarımızdadır.
ilgili maddeyi inceleyip 2b çizim araçları ile düzenleme yapmanızı öneririm
1653917335875-png.25261

Geri