V11'i Online Satın Alın

Perdede manuel başlık uzunluğu seçimi hatası

doruk2292

Yeni Üye
Merhaba,

Taşıyıcı perde tasarlarken başlık uzunluğunu program bulsun seçeneğini deaktif hale getirip elle 0.5m uzunluğunda başlık giriyorum. (Aksi halde üst katlarda yükten dolayı başlığı küçülterek devam ediyor.) Elle girdiğim başlık uzunluğuna karşın program kendi bulduğu donatı miktarını atıyor. Örn: 20cm başlık için 4 donatı buluyor. Ben elle değiştirip başlığı 50 cm yaptığımda yine 4 donatıda bırakıyor ve bu çizimlere yansıyor. Bunu olması gerektiği gibi 8 donatı yaptığımda ise KAS hatası alıyorum. Eke örneğini koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Doruk Araplılı
İnşaat Mühendisi

Ekli dosyalar

• asdfg.png
    asdfg.png
    27.6 KB · Görüntüleme: 2,913
doruk2292":q0p0tp98' Alıntı:
Merhaba,

Taşıyıcı perde tasarlarken başlık uzunluğunu program bulsun seçeneğini deaktif hale getirip elle 0.5m uzunluğunda başlık giriyorum. (Aksi halde üst katlarda yükten dolayı başlığı küçülterek devam ediyor.) Elle girdiğim başlık uzunluğuna karşın program kendi bulduğu donatı miktarını atıyor. Örn: 20cm başlık için 4 donatı buluyor. Ben elle değiştirip başlığı 50 cm yaptığımda yine 4 donatıda bırakıyor ve bu çizimlere yansıyor. Bunu olması gerektiği gibi 8 donatı yaptığımda ise KAS hatası alıyorum. Eke örneğini koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar dilerim.

Doruk Araplılı
İnşaat Mühendisi

Merhaba,

-Perde uç bölgesi uzunluğu TDY 2007 madde 3.6.2 şekil 3.11 de verilen koşullara göre oluşturulmaktadır. Bu nedenle kiritk perde yüksekliğinin üstünde perde uç bölge uzunluğunun azalması normaldir.

- Yaptığınız donatı düzenlemesinde oluşan KAS(-) sorununu projeyi eklerseniz daha detaylı inceleyebiliriz.

İyi çalışmalar

Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum. Uygulamada başlık bölgesinin küçülmesi alttan gelen donatının üsteki ile örtüşmüyor. Aşağıdadan yukarıya aynı donatıyı tanımlayıncada üstte başlık küçüldüğü için donatı sıkışması oluyor. "Aşağıdan yukarıya aynı başlık uzunluğu" gibi bir seçenek eklenebilir mi? yani programın bulduğu tüm yapı boyunca uygulanabilsin?

serdagi":47puqvbf' Alıntı:
Uygulamada başlık bölgesinin küçülmesi alttan gelen donatının üsteki ile örtüşmüyor. Aşağıdadan yukarıya aynı donatıyı tanımlayıncada üstte başlık küçüldüğü için donatı sıkışması oluyor.

Başlıklara konulacak minimum boyuna ve enine pursantaj bellidir. Yine perde gövdesi için de TDY'deki verilen uygulanmaktadır.

serdagi":47puqvbf' Alıntı:
"Aşağıdan yukarıya aynı başlık uzunluğu" gibi bir seçenek eklenebilir mi? yani programın bulduğu tüm yapı boyunca uygulanabilsin?

Ancak perde ayarlarında başlık bölgesi uzunluğu tanımlayabilme olanağı bu isteğinize istinaden programa eklenmiştir. Perdenin alt kattaki başlık bölgesi uzunluğuna bakın. Perdeyi tüm katlarda seçin ve başlık uzunluklarını perde ayarlarında girin. Tüm katlarda aynı donatıyı betonarme ayarlarında verebilirsiniz.

doruk2292":47puqvbf' Alıntı:
Ben elle değiştirip başlığı 50 cm yaptığımda yine 4 donatıda bırakıyor ve bu çizimlere yansıyor. Bunu olması gerektiği gibi 8 donatı yaptığımda ise KAS hatası alıyorum. Eke örneğini koyuyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Başlıklara konulacak minimum boyuna ve enine donatı pursantajı tdy'ye gore bellidir. Muhtemelen gerekenden daha az donatı yerleştiriyorsunuz. Projeyi eklerseniz kesin durumu söyleyebiliriz.

Geri