V11'i Online Satın Alın

Perdede zımbalama kontrolünü sağlayamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gzm_gzm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
ideCAD demo kullanıcısıyım, öğrenmek için çözmeye çalıştığım sistemde karşılaştığım bazı soruları iletmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
1- merdivenimin bağlı olduğu perdede zımbalama hatası alıyorum boyutlarını mı büyütmeliyim? kesme güvenliğini sağlıyor ve sistem rijitliği yeterli gözüküyor. donatı mı atmalıyım?
2-kirişlerimin bazılarında Nmax aşıldı hatası alıyorum. kirişlerin kesitlerini mi büyütmeliyim?
3- mdev mo 0.75 kuralı sağlanamadı diyor sağlamak zorunda mıyım? R değeri için 4/5 R uygula seçeneği ile analiz yaptığımda ne gibi bir faydası oluyor?
4- kademeli bir temel mevcut ilettiğim üzere, fakat temel farklı kotlarda olduğu için zayıf kat uyarısı alıyorum. ve enkesit büyütmeme rağmen aşamadım ne önerirsiniz?
5- bir de az katlı bir yapıya göre çok fazla perde alanı oldu gibi, zemin zd sınıfı ve deprem bölgesinde bir yer. sizce normal mi?
kısacası analizde karşıma çıkan sorunları bir türlü çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.

dosya bağlantısı:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba
ideCAD demo kullanıcısıyım, öğrenmek için çözmeye çalıştığım sistemde karşılaştığım bazı soruları iletmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Proje değerlerini/katsayılarının seçerken sihirbazdan seçim yapın.
Modellemeyi düzelttim. Hesap yaptırınca hatalar var.
Önerim bu türlü yapıları kaset veya plak olarak çözmeniz.
Kaset veya plak çözerseniz hatalar çok azalır.
Asmolenli yapıları TBDY2018 cezalandırdığı için bu yapıyı asmolenli çözmek istiyorsanız perde ilavesi yapmanız gerekir.
Zemin taşıma gücü qt=170 t/m2 çok fazla 17 t/m2 alıp bu değere göre yatak katsayısını yaklaşık düzelttim,
Asansör altında düşük döşeme yapmayın düz geçin çizimde düzenleme yaparsınız,
Proje ekte.

Ünver ÖZCAN

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri