V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

PERDELER İLE BİTİŞİK KOLONLARDA NEDEN ZIMBALAMA KONTROLÜ YAPMIYOR

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tcb1675
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tcb1675

Yeni Üye
Merhaba ! Kolonların etrafından subasman perdelerini dönünce kolonlarda zımbalama tahkiki yapmamasının bir sebebi var mı ? Kolonlarda alt uçta zımbalama kontrolü yap seçeneğiyle yapılıyor biliyorum ama başlangıçta yapılamamasının sebebini merak ediyorum
 
Kirişli döşemelerde kayma etkisini kirişler aldığı için zımbalama kontrolünün yapılması ile aynı sebepten dolayı, Radye temelde de perde ve kolonlara subasman perdeleri bağlandığında kayma etkisini bu perdelerin aldığı düşünülebilir bundan dolayı zımbalama kontrolü yapmak şart değildir.
Subasman perdesi yüksekliği çok az ise güvenli tarafta kalmak için opsiyonel olarak yapılabilir. Fakat bu durumda subasman perdelerinin olumlu etkisi dikkate alınmaz. Kolon zımbalama cevresi hesabında sadece kolon kesiti kullanılır.

1683281179528.png
 
Merhabalar,
bodrum katlarda bodrum perdeleri ile birleşen kolonlarda da bu sebeple yapılmadığını düşünüyorum fakat bunu yönetmelikte bulamadım neye dayandırabilirim? , beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim :)
 
Yukarıdaki açıklama geçerli. İsterseniz opsiyonel olarak aşağıdaki seçeneği kullanarak tüm kolonlarda zımbalama kontrolü yaptırabilirsiniz.
1686040486277.png
 
Geri
Üst