V11'i Online Satın Alın

Perdeler kot olarak aşağıda. Kolonlarda kısa kolon oluşuyor

Çalışmakta olduğum projede perdeler kot olarak biraz aşağıda kolonlarda kısa kolon oluşuyor. kolona kısa kolon tanımlamak istiyorum değiştir, obje, kolon, kısa kolondan seçiyorum fakat raporlarda ln kısmında normal kolon boyutu gözüküyor. ayrıyeten kolon özelliklerinde ln kısmını girince de olmuyor raporlarda göremiyorum yardımcı olabilir misiniz ?
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: kısa kolon

Merhaba,
Kolon kesme güvenliği kontrolü hesabında dikkate alınan kolon serbest yükseklikleri(ln) Kolon Kesme Güvenliği Raporunda verilmektedir.
Kolon kesme güvenliği kontrolü kolonun majör ve minör yönü için ayrı ayrı yapılır. Raporlarda her iki yön için serbest yükseklik ayrı ayrı verilir.
Örneğin eklediğiniz projede S16 kolonuna her iki yönde perde bağlanıyor ve kolonun her iki yöndeki serbest yüksekliği Ln=1 metredir. S17 kolonuna minör yönde perde bağlanırken majör yönde bağlanmıyor. Bu nedenle olması gerektiği gibi majör Ln= 4m., minör Ln=1 m. dir.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• k_k_g.png
    k_k_g.png
    120.1 KB · Görüntüleme: 279

levent bey ''ln '' kısmını kendimiz girmesek kısa kolon objesinden kendisi otomatik yapıp ,kısa kolon mesafesini kendisi bulup ona göre etriyelendirmeyi yapıyor mu proğram ? dış cephede ki kolonlara kısa kolon işaretlenmesi yaptığım halde zemin katta ki tüm kolonları kısa kolon olarak tanımlamış proğram bu şekilde çalışıyor sanırım doğru mudur ?

meryemakdil":2zibno3a' Alıntı:
levent bey ''ln '' kısmını kendimiz girmesek kısa kolon objesinden kendisi otomatik yapıp ,kısa kolon mesafesini kendisi bulup ona göre etriyelendirmeyi yapıyor mu proğram ? bu katta kısa kolon olmasına rağmen sadece bu katta etriye sayısını arttırıp üstte kısan kolon olmadığı için normal etriyelendirme olsa sıkıntı olur mu ?
Kolon kısa kolon olarak işaretlenmese bile kesme güvenliği kontrolünde kolon serbest yüksekliği otomatik bulunur. Sarılma bölgesindeki donatının tüm kolon yüksekliği boyunca devam ettirilmesi için kolonlar işaretlenerek sağ tuş ile çıkan menüden "kısa kolon" olarak işaretlenmesi gerekir.
İyi çalışmalar

Geri