V11'i Online Satın Alın

Perdelerde hata veriyor.

hatipoğlu

Yeni Üye
Perdelerde hata veriyor analiz alamıyorum. mimaride perdeleri asansör kulesinde 120 den sonra kesmiş. bu şekilde çözüm almam sağlıklı mıdır.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eklediğiniz projede bizim bilgisayarımızda analiz tamamlanıyor.

Projede veri girişine yönelik tespit ve öneriler genel olarak aşağıdaki gibidir;

-Süneklik düzeyini Yüksek seçip, Taşıyıcı sistem davranış katsayılarını 7 alabilirsiniz.
-Analiz ayarlarında üst yapı etkileşimli çözüm seçeneğini işaretleyiniz.
-Asansör kuyusunun perdelere  kot vermeden ve radye temelin düz olarak modellenmesini, asansör çukuru detayını ayrıca verilmesini öneririm.
-P04-P05 panelleri aynı kalınlıkta ve aynı isimle tek parça olarak modelleyiniz.
-P02 ve P03 panellerini kolon olarak girebilirsiniz.
-5. katta D10 döşemesinin kotu P01 ve P06 paneli ile uyumlu değil. Mimari açıdan sorun olmuyorsa P01 ve P06' nın kat yüksekliği boyunca tanımlaması uygun olur. ( Veya Perdelere bağlanmaması için perdelerin 1-2 cm içerisinden ve perdelere paralel döşeme kenarı tanımlayabilirsiniz.)

İyi çalışmalar

söylediklerinizi yaptım. çoğu problem gitti. yanlız kesme güvenliği ve donatı yetersiz hatalarını düzeltemiyorum. bunu nasıl çözerim

Merhaba

Önerilerim:
--V8.504 kullanın,
--Merdivenleri mesnetleme durumunu da dikkate alarak girin,
--kata gelen K18 kirişini merdiveni mesnetlemek için ara kat kirişi olarak verebilirsiniz,
--Beton değerini C30 yapın,
--Dengelemesse perde ilave edin
--Kolon dar kenarlarını 30 cm'den az yapmayın,
Yinede olmazsa Projenin son durumunu ekleyin

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Geri