V11'i Online Satın Alın

Perdelerde kesme güv. uyarısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sevinca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sevinca

Yeni Üye
MERHABA;

P1 VE P2 PERDELERİNDE MERDİVEN SAHANLIKLARINI TANIMLADIKTAN SONRA KESME GÜV. UYARISI ALIYORUM. HATTAYI GİDEREMEDİM YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ?

İYİ ÇALIŞMALAR...

Ekli dosyalar

Re: PERDELERDE KESME GÜV. UYARISI (ACİL LÜTFEN...)

Merhaba,

Ara sahanlık döşemeleri için, Döşeme özelliklerinden Statik sekmesinde "Rijit diyafram oluşturma" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

Not: Ara sahanlık döşemelerinin kotları, bağlandıkları kirişlerin kotları ile uyumlu değil.

İyi çalışmalar

LEVENT BEY BİR PROJEMDE AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM. MERDİVEN SAHANLIK (-150 CM KOTU) DÖŞEMELERİNİ TARİF ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE AYARLADIM. FAKAT SAHANLIK ALTINDA KİRİŞ MEVCUT OLDUĞU İÇİN (-150 CM KOTUNDA) KESME GÜV.SORUNUNU GİDEREMEDİM (KİRİŞ KOTUNU KAT KOTUNA ÇIKARDIĞIMDA SORUN OLMUYOR FAKAT SAHANLIĞI TAŞIMAK İÇİN KİRİŞİ -150 CM KOTUNDA ÇALIŞTIRMAM GEREKİYOR). BUNUNLA İLGİLİ ÖNERİNİZ VAR MI? TEŞEKKÜRLER.

İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM...

mirbey":2xi5r2mn' Alıntı:
LEVENT BEY BİR PROJEMDE AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM. MERDİVEN SAHANLIK (-150 CM KOTU) DÖŞEMELERİNİ TARİF ETTİĞİNİZ ŞEKİLDE AYARLADIM. FAKAT SAHANLIK ALTINDA KİRİŞ MEVCUT OLDUĞU İÇİN (-150 CM KOTUNDA) KESME GÜV.SORUNUNU GİDEREMEDİM (KİRİŞ KOTUNU KAT KOTUNA ÇIKARDIĞIMDA SORUN OLMUYOR FAKAT SAHANLIĞI TAŞIMAK İÇİN KİRİŞİ -150 CM KOTUNDA ÇALIŞTIRMAM GEREKİYOR). BUNUNLA İLGİLİ ÖNERİNİZ VAR MI? TEŞEKKÜRLER.

Merhaba,

Projenizde mevcut duruma göre analiz yapıldığında P18 ve P30 perdelerindeki K sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan daha büyük etriye çapları seçilerek analiz yapılırsa sorun yok. (;analiz ayarları/Tdy seçeneklerinde "Sünek yapı maddelerini rijit bodruma uygula seçeneğinin işaretinin kaldırılarak analiz yapılması seçeneği değerlendirilebilir.

Diğer bazı notlar:
-Zemin ve normal katlarda D23 döşemesinin döşeme kenarına iat düğüm noktası bağlandığı kiriş üzerinde oluşmuyor. (Analizde birden fazla rijit diyafram uyarısı vermesinin nedeni bu döşeme ...)
-Kirişlerdeki KAs(-) sorunu etriye yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğundan daha büyük etriye çapları seçilerek sorun çözülebilir.
--150 cm kotundaki döşemelerin kotu bağlandıkları kirişlerle uyumlu değil.(Eğer ilgili kenarlarda kiriş yoksa kirişlerin bir kaç cm içerisinden döşeme kenarı çiziniz.
-D357 döşemesinin donatı aksları hatalı.
-150 cm kotundaki d10 döşemesinin bağlandığı kiriş özelliklerinden bu kiriş konsol döşemeyi taşıyor seçeneğini işaretleyiniz.
İyi çalışmalar

LEVENT BEY ;

İLGİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM. YAZDIĞINIZ MADDELERİ UYGULADIM SIKINTI YAŞADIĞIM PERDELERDE PROBLEM KALMADI.

Geri