V11'i Online Satın Alın

Perdelerde kesme güvenliği sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melihb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melihb

Yeni Üye
asansör için tasarlanmış u şeklinde olan perdelerde 1., 2. bodrum ve zeminde kesme güvenliği sorunuyla karsılasıyorum ayrıca bazı katlarda 16 lık donatı kullanmama ragmen donatı yetersiz diyor.daha onceki projelerimde karsılıklı ıkı perde koyuyordum ve bu sorunla karsılasmıyordum rakat u seklınde tasarladıkladıklarımda eleman genıslıgı 30cm e yukseltsem bile 5 er 6 sar aralıklarla 16lık demır atıyor.Bana biraz abartlı bır sonuc geldı bı yerde yanlıs bır verı mı gırıyorum bıledım yardımcı olursanız sevınırım.

dosya ektedir
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Merhaba,

Projenizde perdelerde eğilme donatılarının çok çıkmasının sebebi eksenel çekme etkisinde olmaları...

Diğer tespit ve öneriler;

-1. Bodrum katta çevre perdesi olmadığı görülüyor. Dolayısıyla Kat Genel Ayarlarında 1. Bodrum katın önündeki Rijitx ve Rijity' nin işaretlerinin kaldırılması uygun olur.

-Analiz Ayarları/ TDY seçenekleri Sekmesinde -TDY 2007 sünek yapı maddelerini rijit bodruma uygula- satırının işaretinin kaldırılması durumu değerlendirilebilir.

-Binadaki düşey taşıyıcı eleman sayısının az olduğu düşünüyorum.

-Perdelerdeki kesme sorununun çözümü için ; perdelere gelen etkileri azaltacak şekilde diğer elemanların boyutları artırılabilir, sisteme yeni kolon ve perdeler eklenebilir, beton sınıfı artırılabilir vb.

İyi çalışmalar

Geri