V11'i Online Satın Alın

Perdelere otomatik etriye nasıl tanımlarım

yunussacikk

Tanınmış Üye
merhaba
perde çıktıları aldıgımda etriyelerim çok az ve çirozlarda aynı şekilde ayarlarda etriyeleri ve çirozları ayarlarla nasıl yapabilirim..kalıp planıda koydum perdelere bakıyorum donatılar arasında çok az etriye var.

yunussacikk":1dtmw1ba' Alıntı:
merhaba
perde çıktıları aldıgımda etriyelerim çok az ve çirozlarda aynı şekilde ayarlarda etriyeleri ve çirozları ayarlarla nasıl yapabilirim..kalıp planıda koydum perdelere bakıyorum donatılar arasında çok az etriye var.

Perdelerde etriye ve çirozlar, deprem yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre düzenlenmektedir. Eğer perdelerinizde eksik donatı mesajı bulunmuyorsa, sorunuzu, etriye ve çirozlar şu kadar olması gerekirken şu kadar görünüyor şeklinde bir proje ile örneklerseniz daha isabetli yanıt verebiliriz. Eğer perdede eksik donatı bulunuyorsa donatı seçiminde etriyeler için daha büyük donatı çapı işaretleyiniz.

Merhaba,

TDY Madde 3.6.3.3'e göre, perdelerde kritik perde yüksekliği dışında kalan bölge için metrekarede 4 adet çiroz verilmiştir. Eklediğiniz plandaki gösterimde perdeler, bodrum çevre perdesidir ve yönetmelik gereği kritik perde yüksekliği teşkil edilmemiştir. Eğer her düşey donatıya çiroz bağlanırsa, metrekaredeki çiroz sayısı çok artacaktır. Çizim, metrekarede 4 adet çiroz sayısına göre yapılmıştır.

Belki paftaya bir not düşmek sizin için uygun olabilir.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    51.9 KB · Görüntüleme: 2,631
Geri