Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Perdelerin Devrilme Momenti 0.75 Kontrolü (4.3.4.6)

projemde bu hatayı alıyorum.
TBDY-2018 4.3.4.6 "Bu koşulun sağlanamaması durumunda, Tablo 4.1’de deprem etkilerinin tamamının süneklik düzeyi sınırlı çerçevelerle karşılandığı durumlar için tanımlanan R ve D katsayıları ile izin verilen en üst BYS dikkate alınacaktır."
1.png
bende R=3.6 seçili.
2.png
yönetmeliğin yukardaki maddesine göre R ve D değerlerini hangisini seçmeliyim?

Bir 4/5 R kuralı deprem yüklerinin tamamın perdelerde tarafından karşılandığı sistemeler için geçerli bir durum değilmi?

Ekli dosyalar

süneklik düzeyi KARMA çözdüğünüz için mevcut sisteminiz 0.75 Mo koşulunu sağlayacak kadar perde olmadığını söylüyor. yüksek sünek çözmenizi öneririm

süneklik düzeyi KARMA çözdüğünüz için mevcut sisteminiz 0.75 Mo koşulunu sağlayacak kadar perde olmadığını söylüyor. yüksek sünek çözmenizi öneririm
Bu koşulun sağlanamaması durumunda, Tablo 4.1’de deprem etkilerinin tamamının süneklik düzeyi sınırlı çerçevelerle karşılandığı durumlar için tanımlanan R ve D katsayıları ile izin verilen en üst BYS dikkate alınacaktır
Diyor bu durumda ben R ve D yi A31 göre mı almalıyım?

a31 alabilmeniz için DTS= 3veya 4 olmalı bina yüksekliğinin 17.50 metreyi geçmemesi gerekir. perde ile kurtaramazsınız asla.

yukardaki yazıyı dosyanızı görmeden yazmıştım. karma sistem tek yönde dişli sistem A24 seçmişsiniz DTS=1 durumunda A31 sınırlı sistem seçmenize yazılım izin vermez. A15 taşıyıcı sistem, iki yönde dişli döşeme (kaset) merdiven donatı çapı 12lik,kolon-kiriş hatasından dolayı C30
seçilerek çözüm yapılmıştır.

Ekli dosyalar

Geri