V11'i Online Satın Alın

Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 201968
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

201968

Etkin Üye
Ekteki örnek projede;

1) P18/P19 perdelerini kısa başlık perdesi olarak ve PG1(P19-P05), PG2(P18-P06) tanımlamama rağmen geometri kontrolünde ''Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır'' hatasını alıyorum. Bu noktada yanlış yaptığım bir şey var mı ? Yoksa bu noktada geometri kontrolündeki hatayı önemsememeli miyim ?
2) X ve Y yönünde perde olmasına rağmen Analiz yaptırınca rapor kısmında ''taşıyıcı sistem tipi a15 (y yönünde) seçilmiş. A15 taşıyıcı sistemlerde perde kullanılmalı'' hatasını alıyorum. Bu noktadaki hatanın sebebi bodrum perdelerinin üst katlarda devam etmemesi mi ? (üst katlarda sadece asansör çevresi perdeleri devam etmekte onlarda x yönünde)
3)Bodrum kat perdeleri için perde ayarları kısmında Statik/Betonarme kısmında ''su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' seçeneğini ve donatı kısmında donatı tasarım seçeneklerinde ''bodrum kat çevre perdesi'' seçeneklerini işaretlemeli miyim ?

Ekli dosyalar

Re: PERDE

201968:19f1t8m2' Alıntı:
Ekteki örnek projede;
1)P18/P19 perdelerini kısa başlık perdesi olarak ve PG1(P19-P05), PG2(P18-P06) tanımlamama rağmen geometri kontrolünde ''Perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır'' hatasını alıyorum. Bu noktada yanlış yaptığım bir şey var mı ? Yoksa bu noktada geometri kontrolündeki hatayı önemsememeli miyim?
Projende analiz yaptıktan sonra geometri kontrolünde bu mesajı vermeyecektir.
2) X ve Y yönünde perde olmasına rağmen Analiz yaptırınca rapor kısmında ''taşıyıcı sistem tipi a15 (y yönünde) seçilmiş. A15 taşıyıcı sistemlerde perde kullanılmalı'' hatasını alıyorum. Bu noktadaki hatanın sebebi bodrum perdelerinin üst katlarda devam etmemesi mi ? (üst katlarda sadece asansör çevresi perdeleri devam etmekte onlarda x yönünde)
Y yönünde Perde grubuna dahil edilen P18 ve P19 kısa perdeleri 1/6 boyut oranını sağlamıyor ve Y yönünde başka taşıyıcı sistem perdesi yok. Bundan dolayı Y önünde taşıyıcı sistem tipinin A11 seçilmesi uygun olur.
3)Bodrum kat perdeleri için perde ayarları kısmında Statik/Betonarme kısmında ''su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' seçeneğini ve donatı kısmında donatı tasarım seçeneklerinde ''bodrum kat çevre perdesi'' seçeneklerini işaretlemeli miyim ?
Bodrum katınız rijit . Rijit kabul edilen katta bodrum perdelerinin 'su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' seçeneğinin işaretlenmesine gerek yok.

Not:
Bodrum katınız rijit olduğu için Analiz Ayarları/Genel ayarlar sekmesinde "iki yükleme durumlu hesap yöntemi" nin seçilmesini öneririz. Konuyla ilgili aşağıdaki bağlantıdan gerekli açıklamayı okuyabilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• a_a.png
    a_a.png
    31.1 KB · Görüntüleme: 650
KOLON PERDE.png
Üstad merhaba, ekte görülen rampa perdesini bu şekilde tasarlayınca perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır hatasını alıyorum. Perdem 30 cm kalınlıkta uzun kenarı kenarı 180 cm olması gerekiyor fakat resimde de görüldüğü gibi yer müsait değil. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
İyi çalışmalar dilerim.
Tayfun Eryetim

Ekli dosyayı görüntüle 22865
Üstad merhaba, ekte görülen rampa perdesini bu şekilde tasarlayınca perdelerin planda uzun kenarının kalınlığına oranı en az 6 olmalıdır hatasını alıyorum. Perdem 30 cm kalınlıkta uzun kenarı kenarı 180 cm olması gerekiyor fakat resimde de görüldüğü gibi yer müsait değil. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
İyi çalışmalar dilerim.
Tayfun Eryetim

Perde, bodrum perdesi ise Perde özelliklerinden " 'su basman/tüm katlarda devam etmeyen perde'' seçeneğini işaretleyiniz.

1643359691129.png

Geri