V11'i Online Satın Alın

Perdeyi kolon ile bölme

koleksiyoncu

Yeni Üye
öncelikle yeni mezun oldum ve birşeyler öğrenmek istiyorum
1- 25lik perdelerimi kolon ile bölüp kiriş ile bağlamak istiyorum direk perdeyi krişle bağlamak istemiyorum ama 25 lik perdenin içine 25lik kolon koyunca boyutlandırma hatası veriyor bunun için ne yapabilirim
2- küçük boyutlu bir perdem var oraya nasıl bir çözüm yapabilirim

Ekli dosyalar

• gonderılecek.png
    gonderılecek.png
    476.1 KB · Görüntüleme: 547
Re: PERDEYİ KOLON İLE BÖLME

Merhaba
koleksiyoncu":kn7ibmmy' Alıntı:
1- 25lik perdelerimi kolon ile bölüp kiriş ile bağlamak istiyorum direk perdeyi krişle bağlamak istemiyorum ama 25 lik perdenin içine 25lik kolon koyunca boyutlandırma hatası veriyor bunun için ne yapabilirim
TBDY2008 göre kolon dar kenarını 30 cm den az yapamazsınız, kolon dar kenarları 30 cm yapın,
koleksiyoncu":kn7ibmmy' Alıntı:
2- küçük boyutlu bir perdem var oraya nasıl bir çözüm yapabilirim
Geometri kontrolünde verilen uyarıdır, düzeltmesenizde olur. Hatalar muhakkak düzeltilmelidir.

Ünver ÖZCAN

Ama o kolon üst katlarda devam etmeyecek sadece kirisi bağlamak için bodrum katta kullancam yeni yapılan projelere baktım belediye onaylı çoğu kişi yapmış ve bir sıkıntı olmamış tbdy2018 e göre benim gördüklerimde iki kolon arasına perde yapıp enine donatı siklastirma da yapılmadığı ve bu kolonların 25lik olduğu halde acaba perde içine 25lik kolon atama başka yolla mi yapiliyor

koleksiyoncu":mvjlq4x8' Alıntı:
Ama o kolon üst katlarda devam etmeyecek sadece kirisi bağlamak için bodrum katta kullancam
O zaman 25 cm dar kenarı olan kolonları kaldırın.
Kirişler perdeye otursun.
Aşağıdaki videoları baştan sona izleyin.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ünver ÖZCAN

koleksiyoncu":2hoe4sx8' Alıntı:
Ama o kolon üst katlarda devam etmeyecek sadece kirisi bağlamak için bodrum katta kullancam yeni yapılan projelere baktım belediye onaylı çoğu kişi yapmış ve bir sıkıntı olmamış tbdy2018 e göre benim gördüklerimde iki kolon arasına perde yapıp enine donatı siklastirma da yapılmadığı ve bu kolonların 25lik olduğu halde acaba perde içine 25lik kolon atama başka yolla mi yapiliyor
Merhaba;

Çoğu kişinin yapmış olması doğru olduğu anlamına gelmez.
Diğer programların bazılarında program veri girişinin doğru olması için panel perdenin başlarına perde kalınlığında kolon tanımlanması gerekiyor, İdeStatikte böyle bir durum söz konusu değil.
Siz yinede perdenin ucunda başlık bölgesi oluşturmak istiyorsanız bunu o perdenin özelliklerine girerek Donatı sekmesinden sol yada sağ başlık boyutunu belirterek yapabilirsiniz, böylelikle program geometri kontrolünde uyarı vermez. Bu işlemi kolon çizerek yaparsanız programın uyarı vermesi normaldir çünkü kolon komutuyla girilen elemanlar yönetmelik gereği kolon gibi tasarımı yapılır. Perde başlık bölgesi gibi tasarlarsanız perdenin bir parçasıdır ve 25cm yapılabilir.

Saygılarımla.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri