V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Performans analizi Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mhmt_ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mhmt_ali

Etkin Üye
Elimde 1976 yılında yapılmış olan bir okulun performans analizi ve güçlendirme projesi var. Projeyi idestatik ortamında çizdim fakat beton ile ilgili verileri nasıl sisteme gireceğimi pek bilmiyorum. Örnek olarak elimdeki karot değerleri değişik 25 adet 5mpa dan 15 mpa kadar olan değerler var burda yapının karateristik basınç dayanımını nasıl bulurum elastisite modulu ve standart sapmasını nasıl hesaplarım bu konular hakkında yardımcı olurmusunuz. İİİ çalışmalar

Ekte basit bir excell tablosu var burada standart sapma değerini ve hesapta kullanılacak basınç değerini görebilirsin. Buna göre kendi değerlerini girebilir ve hesap değerini bulabilirsin. Hesap dayanım değeri, ortalama dayanım değerinden standart sapma çıkarılarak bulunmaktadır. (Bkz DBYYHY Bölüm 7.2.5.3) Yönetmeliğin 7.2.5 bölümünde Orta bilgi düzeyi için bilgi toplama ve kullanımı ile ilgili açıklamalar mevcuttur. Beton ve çelik için buradan elde ettiğiniz verileri programda yapı ağacının / veri / bölümündeki Materyaller kısmına girebilirsiniz. Kullandığınız birimlere dikkat ediniz. Birim hatası yapmayınız. Ayrıca Donatının kalitesinin yanında korozyon durumuna dikkat ediniz. Projesi varsa gerçekleşme duruma dikkat ediniz. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

İlginiz için çok teşekkürlerde sizin bana yazdıklarınız ve programları gösterdim fakat bu programların 18 numuneye kadar olduğunda kullanılan formüller olduğunu bizim ise 25 karot numunesi aldığımızdan farklı formüllerle çözüldüğünü söylediler. Bu konuda nasıl bir yardım alabılırım. Alabileceğim kaynak veya doküman sizlerde mevcut ise bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Sn mhmt_ali

İlginiz için çok teşekkürlerde sizin bana yazdıklarınız ve programları gösterdim fakat bu programların 18 numuneye kadar olduğunda kullanılan formüller olduğunu bizim ise 25 karot numunesi aldığımızdan farklı formüllerle çözüldüğünü söylediler. Bu konuda nasıl bir yardım alabılırım. Alabileceğim kaynak veya doküman sizlerde mevcut ise bizlerle paylaşırsanız sevinirim.

Bu açıklamanızı anlamadım.(18 numuneden fazla olunca başka formüller mi kullanılıyor.)
BETON SINIF TAYİNİ YENİ KAROT excel'i 40 numuneye kadar kullanabilirsiniz. (numune değerlerini yazdıkça numune sayısını kendi alır.)
Farklı formüller neymiş?

Bana verilen deney sonuçları ts en 13791 in nisan 2010 da yayınlanan değerlerine göre çıkarıldığı belirtildi. Karot değerlerinde ise 15*30 a çevirilerek yapılmıştır denilmiştir. Bu değerler 15*30 nasıl çevirilir. Örneğin: numune çapı 64 mm, numune yüksekliği 64 mm yüzey alanı 3220 mm2, kırılma yükü 25,104 KN olan değer 15*30 değerine nasıl çevirilir?

Geri