V11'i Online Satın Alın

performans analizi perde kesme kuvveti

Kemal Baş

Yeni Üye
klediğim projede yaptığım normal ve performans analizleri sonuçları içerisinde bodrum kat kesme kuvvetleri arasında ciddi farklar oluşuyor ve bu sebeple perde elemenları göçme bölgesinde kalıyor. Bu farkın sebebini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Kemal Baş":1csqm6yx' Alıntı:
klediğim projede yaptığım normal ve performans analizleri sonuçları içerisinde bodrum kat kesme kuvvetleri arasında ciddi farklar oluşuyor ve bu sebeple perde elemenları göçme bölgesinde kalıyor. Bu farkın sebebini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
Merhaba,

Projede bodrum kat rijit kabul edilmiş. Dolayısıyla analiz ve performans analizi sonucu hesaplanan bodrum kat yatay kuvvetlerinde herhangi bir fark görünmüyor. (Diğer katlardaki fark performans analizinde R=1 alınmasından kaynaklanıyor.)

Veri girişine yönelik tespit ve öneriler;

*Performans analizinde panellerin çatlamış kesit rijitliğinin dikkate alınması için perdelerin kabuk olarak modellenmemesi önerilir.
*Kirişli radye temelde üst yapı etkileşimli çözüm öngörülmemektedir.
*Performans analizi içi perde ve kolon özelliklerinden 7A.3 (Eksenel kuvvetlerin üst sınırı) maddesini uygula seçeneğini işaretlenebilir.

Yukarıdaki bilgiler ışığında projede analiz ve doğrusal performans analizi yapıldığında yapı performansı X yönünde hemen kullanım ,Y yönünde Can güvenliği seviyesinde çıkmaktadır.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• kat_yatay_kuvvet.png
    kat_yatay_kuvvet.png
    34.6 KB · Görüntüleme: 4,532
  • inceleme.cde
    inceleme.cde
    351.3 KB · Görüntüleme: 417
Kat kesme kuvvetlerinde değil de bodrum kat perdelerine gelen kesme kuvvetlerinde büyük farklılıklar var idi. Verdiğiniz bilgileri işleyince o sorun da çözülmüş oldu.
Teşekkür ediyor iyi çalışmalar diliyorum.

Geri