V11'i Online Satın Alın

performans analizi ve statik proje çelişkisi

herkese selamlar başlıktanda anlayabileceğiniz üzere garip bi kaç sey farkettim bu tezatı çözüme kavuşturmak istiyorum.

bir kaç yaptığım betonarme projede normal analiz yapıp hatasız çıkan betonarme projeler (belediyeden ruhsat dahi alıp yapılmışlarda var) performans analizi yaptıgımda hatalı çıkıyor.

örneğin ya x-x ve y-y yönlerinde göçme veriyor yada güçlendirilmesi gereken kolon ve perde çıkıyor.

analiz ayarlarımdan bahsedeyim performans analizi yaparken mod analiz - can güvenliği %10 - kapsamlı - girilen haliyle yapının performans analizi seçili.

gevrek elemanları göçme bölgesinde say seceneğide işaretsiz olarak çözüm yapıyorum.

programa olan güvenimi sorgular oldum aydınlatacak kimse varmı ?

idecad yeni hesaplanmış bir yapıya onay verirde ! hiçbir değişiklik yapmadan o yapıyı performans analzine sokunca nasıl hata verir? (göçme oluşuyor yada güçlendirilmesi gereken perde kolon tespit ediyor?)

Merhaba
Daha önce bu ve bunun gibi sorulara Detaylı bir şekilde İDE yetkilileri cevap verdi. Bu Cevapları okumanızı tavsiye ederim.

Ünver ÖZCAN

başlıkta arattım performans analizi diye fakat bulamadım link atabilirmiisniz yada yönlendirebilirmiisniz rica etsem

Geri