V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Performans analizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan civil123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhaba.Yeni sıfırdan yaptığım binanın raporlarını eksiksiz olarak aldım.Bu yapıyı performans analizine soktuğumda göçme bölgesinde çıkıyor.Hesap yöntemlerinin farklı olduğunu biliyorum ama yine de böyle bir şeyler karşılaşmak bana çelişkili geldi.Özellikle yükselteme perdelerinde( kot perdelerinde) sistemde sıkıntı çıkıyor.Performans analizi konusunda tecrübem yok...Nerede hata yapıyorum ve nasıl önlem almalıyım konusunda sizlerin fikirlerini merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler ...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Re: PERFORMANS ANALİZİ

Ayrıca örnek olarak S201 kolonunda sıfır binanın hesabında Vr:29.26 tf çıkıyor.Donatıları sabitleyip performans analizi yaptığımızda Vr:32.58 tf çıkıyor.Kesit aynı donatı aynı kolonun kesme kapasitesi neden değişiyor acaba?

Daha cevap gelmeden bir soru daha eklemek istiyorum ...Performans analizi sonrası kot perdelerinde Vr>VE büyük olmasına rağmen gevrek kırılma hatası veriyor.

uzooo":3fa44xhd' Alıntı:
Herkese merhaba.Yeni sıfırdan yaptığım binanın raporlarını eksiksiz olarak aldım.Bu yapıyı performans analizine soktuğumda göçme bölgesinde çıkıyor.Hesap yöntemlerinin farklı olduğunu biliyorum ama yine de böyle bir şeyler karşılaşmak bana çelişkili geldi.Özellikle yükselteme perdelerinde( kot perdelerinde) sistemde sıkıntı çıkıyor.Performans analizi konusunda tecrübem yok...Nerede hata yapıyorum ve nasıl önlem almalıyım konusunda sizlerin fikirlerini merakla bekliyorum.Şimdiden teşekkürler ...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,

*K24 kirişi için tüm katlarda Değiştir/Obje Edit/Kiriş-Temel-Konsollar satırından "konsol değil" satırını işaretleyin.
*Panel özelliklerinden kabuk olarak modelle seçeneğin işaretini kaldırın.(Kabuk olarak modellenen perdelerde çatlamış kesit rijitliği dikkate alınmıyor)
*Tam rijit diyafram seçeneğine göre analiz yapın.
*Performans analizi seçeneklerinde Yapı bilgi düzeyini "kapsamlı" Hedeflenen performans seviyesini can güvenliği seçip, performans analizi yapın.
Bu durumda yapı performans seviyesi Can Güvenliği çıkıyor.

Ayrıca örnek olarak S201 kolonunda sıfır binanın hesabında Vr:29.26 tf çıkıyor.Donatıları sabitleyip performans analizi yaptığımızda Vr:32.58 tf çıkıyor.Kesit aynı donatı aynı kolonun kesme kapasitesi neden değişiyor acaba?
Performans analizinde malzeme güvenlik katsayıları kullanılmıyor. (madde 7.4.11. a.)

Daha cevap gelmeden bir soru daha eklemek istiyorum ...Performans analizi sonrası kot perdelerinde Vr>VE büyük olmasına rağmen gevrek kırılma hatası veriyor.
Hw/lw<2 olan perdeler gevrek eleman statüsünde değerlendirilip Etki kapasite oranları 1 sınır değerine göre karşılaştırıldığı için ilgili elemanlar kesme hasarlı olarak görünüyor. Bu konu ileriki versiyonlarda dikkate alınacaktır.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Geri