V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Performans Analizi

Performans analizi yaptığımda can güvenliği şartını bir türlü sağlayamadım.Projemi inceleyip gözden kaçırdığım yerleri paylasabilirseniz çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar şimdiden teşekkür ederim.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

unlboss":2gt48u7y' Alıntı:
Arkadaslar merhaba bir tane kat ilavesi projesi var.Performans analizi yaptığımda can güvenliği şartını bir türlü sağlayamadım.Projemi inceleyip gözden kaçırdığım yerleri paylasabilirseniz çok sevinirim.Herkese iyi çalışmalar şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

1. Perde ayarlarında donatı korozyonu sıfır ve yetersiz kenetlenme boyu akma gerilmesi çarpanı ise 0.4 verilmiş. Kolonlarda 1 vermişsiniz, bu değerleri kontrol ediniz.
2. Bodrum katta dilatasyon bulunmaktadır. Performans analizi değerlendirmesinde her iki dilatasyonu ayrı projeler olarak değerlendirin.
3. Perde ve kolon ayarında 7A.3 eksenel üst sınırı maddesini uygula seçeneğini işaretleyerek performans analizi yapabilirsiniz.
4. Kiriş ve perde donatıları sabitlenmemiş görünmüyor. Halbuki mevcut yapıya ait donatıları girmelisiniz.
5. Radye temel sonlu eleman genişliği 5 metre verilmiş. 25 cm varsayılan değerdir.

Bu maddeler uygulandıktan sonra, yapınız kiriş eğilme momentlerinden dolayı göçme öncesi çıkmaktadır.

Ek olarak ben de şunları söylemek isterim. Yapınıza ait yükleri gözden geçirin. Hareketli yüklerin hemen her yerde 0.35 olduğu görünüyor, ne derece reeldir? Ayrıca ilave yaptığınız en üst katta döşeme sabit yükü olarak 0.40 almışsınız hangi gerekçeyle aldınız, çatı katını neyle kaplayacaksınız? Çatı katında hareketli yüklere ihtiyaç var mı? Kirişlerin üzerinde hareketli yüke ihtiyaç var mı?

Bilgi düzeyi olarak kapsamlı bilgi düzeyi kullanmışsınız. Kapsamlı bilgi düzeyi kullanabilmek için yapıya ait bütün detay bilgilerin neredeyse tamamına ulaşmış ve tamamının yerinde yapıldığından emin olmuş olmanız gerekir.

NYILMAZ hocam yapı denetimle yapılmış bir bina ve statik projesi elimizde oldugu için bilgi düzeyi kapsamlı kullandım.Hareketli yükü 0.35 seçmemin sebebi güvenli tarafta kalmak için tercih ettim.En üst katta bulunan ahşap çatıdan dolayı ölü yükü 0.4 aldım.Çatıda hareketli yük eklememin sebebi çatıyı depo olarak kullanabiliyorlar bu yüzden ekledim.

donatı korozyonu ve yetersiz kenetlenme boyu akma gerilmesi çarpanını ne seçmem gerekiyor araştırdım ama bulamadım.Statik projede tek temel üstünde dilatasyon gözüküyor bu yüzden bende o şekilde yaptım bunları ayrı ayrımı analiz etmem gerekiyor.Son olarak göçme öncesi çıkarsa nerelere güçlendirme perdesi eklemem gerekiyor.

Eğer bir performans analizi yapacaksan emniyetli tarafta kalmak adına yükleri artırman ne derece doğru bilemiyorum. Burada esas olan binayı gerçeğe en yakın bir şekilde modellemektir. O nedenle yükler konusunu tekrar düşünmenizi tavsiye ederim. Bu çerçevede projesinin olması veya yapı denetime tabi olarak yapılmış olması bilgi düzeyini "kapsamlı" almanızı gerektirmez. Yapıdan yeteri düzeyde inceleme ile bilgi toplamalısınız. Kiriş ve kolon donatılarını tahribatla sıyırarak ve röntgen cihazlarıyla gerçeklemelisin. Projesini uyulup uyulmadığını böyle anlayabilirsin. Özellikle etriye, etriye kancası ve korozyon durumlarını donatı sıyırması yapmadan görmek mümkün değildir.

Nerelerin, hangi elemanın güçlendirileceğini, kolon, perde, kiriş performans analiz sonuçlarından görebilirsin. Burada her elemanın altında hangi hasar tipine maruz kaldığı yazmaktadır. Buradan yola çıkarak o elemanı mı güçlendirisiniz veya o elemana gelebilecek yükleri azaltacak ilave güçlendirme perdesi mi ilave edeceksiniz buna karar vermelisiniz. TDY bölüm 7.7 ve raporlarda bunun bulunduğu tabloyu iyi incelerseniz size yol gösterecektir.

C25 ile çözülen proje kendi sınıfında performans analizi yapılsa bile bodrum katta bir çok perdeye güçlendirme istiyor sebebi nedir.nasil bir yorum getirilir.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hewaye:ql6uqct8' Alıntı:
C25 ile çözülen proje kendi sınıfında performans analizi yapılsa bile bodrum katta bir çok perdeye güçlendirme istiyor sebebi nedir.nasil bir yorum getirilir.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba,
Konuyla ilgili aşağıdaki linklerde verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.

Geri