aksualigurbuz
Üye
idecad i yeni kullanmaya başladım.şöyle bi durum var.kendim basit bir şekilde bina tasarlıyorum simetrik olarak.sonra bunu ide de çözdüğümde sıfır hata çıkıyor.sonra ben bu binayı performans analizine tabi tutuyorum ve bana kirişlerde ileri hasar durumu kolonlarda ileri hasar durumu gibi ibareler çıkıyor.neden böyle birşey oluyor anlamıyorum.çünkü bazı yerlere teknik rapor vermek istiyorum.vereceğim bina 2007 ye göre çözülmüş.bunların bazı durumlarda numune tutanakları olmuyor.bu nedenle ben karot aldırmak zorunda kalıorum.vs..vs..sonuçlar genelde kurtarmıyor.ancak aklıma şu geliyor:''kendim sıfırdan proje bile yapsam hasar durumu çıkıyor.bunlarda çıkması daha normal" diyorum.acaba yanlış karar mı veriyorum diyorum kendi kendime.birde sizlerden ricam tam olarak performans analizi nasıl yapılır ide de,sonuçlar nasıl incelenir,hangi hasar durumlarında ne yapılmalıdır anlatabilir misiniz.eğer detaylı bir anlatım olursa harika olur bu sayede aklımdaki soruları daha rahat sorabilirim ve nerelerde ne yanlışlar yapıyorum anlayabilirim ve yanlış karar vermekten kurtulurum.basit bir binanın önceki ve sonraki durumların anlatan,sonuçların ne anlama geldiğini daha detaylı gösteren bir anlatım olursa daha iiyi olur.benim bu dediklerim yönetmelikte var ancak pratikte de görmek daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.birde ide güçlendirme yapılacak elemanları gösteriyor mu acaba.atıyorum ''K131 KİRİŞİ GÜÇLENDİRİLMELİDİR'' deniyor mu yoksa hasar yüzdelerinde biz mi çıkaracağız.kusura bakmayın daha önce yapmadığım için belki basit sorular soruyorum ancak dediğim gibi daha önce yapmadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim....