V11'i Online Satın Alın

Performans analizi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tugce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tugce

Yeni Üye
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Belediyeden işyeri olarak ruhsatlı statik projesinde hiçbir sıkıntı olmayan projemi okula çevirdiğim için performans analizi yaptırıyorum.Perdelerin hepsinde hata alıyorum.Nedenini öğrenebilir miyim?

TUĞÇE":343nhj26' Alıntı:
https://we.tl/t-6Cl8SjoHcl
Belediyeden işyeri olarak ruhsatlı statik projesinde hiçbir sıkıntı olmayan projemi okula çevirdiğim için performans analizi yaptırıyorum. Perdelerin hepsinde hata alıyorum.Nedenini öğrenebilir miyim?
-Performans analizi ile Genel yapı analizinin mantığı ve değerlendirme kriterleri oldukça farklıdır. Doğrusal Performans analizi, yaklaşık bir yöntem olduğundan doğrusal olmayan yöntemlere ve genel yapı analizine kıyasla cezalandırıcı durumlar ortaya çıkabilir.
Projenizle ilgili notlar:
-Perde Özellikleri/Performans Analizi sekmesinde Donatı korozyonu çarpanı=0, Yetersiz kenetlenme boyu akma gerilmesi çarpanı=0.4 girilmiş.
-Eklediğiniz proje 8 versiyonu datası. Bu versiyonda TBDY 2007' ye göre performans analizi yapılmaktadır. TBDY 2018' e göre performans değerlendirmesi istenebilir. TBDY 2018' e göre performans değerlendirmesi 10 versiyonunda yapılmaktadır.
-Projenizde mevcut yapı elemanlarının donatılarının sabitlenmesi gerekir. (Donatılar sabitlenip, Okul projelerinde TBDY 2007' de Tablo 2.3'e göre I=1.5 ve Tablo 2.7 HYK=0.6 girilerek genel analiz yapıldığında bazı taşıyıcı elemanlarda donatı yetersizlikleri oluşuyor.)
İyi çalışmalar

-Perde Özellikleri/Performans Analizi sekmesinde Donatı korozyonu çarpanı=0, Yetersiz kenetlenme boyu akma gerilmesi çarpanı=0.4 girilmiş.
Bu değerleri değiştirmemiz mi lazım?

TUĞÇE:1viz5heb' Alıntı:
Bu değerleri değiştirmemiz mi lazım?
Bu bilgileri binada yaptığınız inceleme topladığınız bilgilere göre girmelisiniz.
Yapınızın 2007 yönetmeliğine göre performans değerlendirmesini yapacaksanız, TBDY 2007 Bölüm 7'yi ve aşağıda linki verilen dokümanı incelemenizi öneririm.

Benim projem eski yönetmeliğe göre yapıldı ve ruhsat süresi daha dolmadı. Perdelerde donatı korozyonu çarpanını 4 aldım ve sorunsuz performans analizi raporu aldım. Bu değer herhangi bir problem yaratır mı acaba?

TUĞÇE":9ashpyx4' Alıntı:
Benim projem eski yönetmeliğe göre yapıldı ve ruhsat süresi daha dolmadı. Perdelerde donatı korozyonu çarpanını 4 aldım ve sorunsuz performans analizi raporu aldım. Bu değer herhangi bir problem yaratır mı acaba?
F1 tuşuna basarak yardım alabilirsiniz.
Korozyon çarpanı en fazla 1 olabilir. Bir veya daha az bir sayı kullanmalısınız.
Mevcut donatıyı öngördüğünüz bir oranda azaltır çoğaltma yapılmaz.

Ünver ÖZCAN

Ekli dosyalar

• KOROZYON ÇARPANI.png
    KOROZYON ÇARPANI.png
    22.3 KB · Görüntüleme: 1,099
Geri