V11'i Online Satın Alın

Performans Analizindeki hata

mehmetyildr

Yeni Üye
Merhaba, aranıza yeni katıldım.

Performans analizi yaptığım bir proje de kolonlar da hata veriyor. tüm eski projeleri var ve yerinde ölçümleri yapıldığı için bilgi düzeyini kapsamlı olarak girdim.

hataları neden verdiğini çözemedim.

yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
çalışma_2.ide10.html

Merhaba
mehmetyildr":26u8wooo' Alıntı:
Performans analizi yaptığım bir proje de kolonlar da hata veriyor. tüm eski projeleri var ve yerinde ölçümleri yapıldığı için bilgi düzeyini kapsamlı olarak girdim.
hataları neden verdiğini çözemedim.
(DONATI SABİTLEMESİNİ YAPMAMIŞSINIZ.)
Önerilerim;
--Mevcut binada TBDY2018 Bölüm 15 göre yapılması istenenleri yapın,
--Mevcut durum tespiti yaptığınız kolon-perde-kiriş-temel ebatlarını, beton değerini demirleri girin ve kolon-perde-kiriş-temel de donatı sabitleme yapın.
--Performans analiz yaptırın,
--Hata vermezse tamamdır,
--Performans analizi hata verirse her iki istikamete ilave perde koyarak performans analizini tekrarlayın.

Ünver ÖZCAN

Merhaba;

Projenizde öncelikle Dayanıma Göre Tasarım ilklerine göre normal analiz yapın ve donatıları sabitleyin. Eğer Kolon ve kiriş donatılarını mevcut yapıda olduğu gibi değil ise donatıları düzenleyin ve sabitleyin. Daha sonra performans analizi yaptırıp raporları alabilirsiniz.
Bu adımlar izlendiğinde yapının performası Kontrollü Hasar performans düzeyi çıkmıştır. Bu da DD-2 depreminde tüm yapılarda beklenen bir sonuçtur.
Kolonların hata verdiğini belirtmişsiniz. Bu hataların ne olduğunu ve ekran görüntülerini de gönderirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Saygılarımla...

Geri