V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

plakaları taşımama müsaade etmiyor

Bitişik bir sanayi yapısında kolon ayağı tasarlarken kolonun kaçıklığını 0 yapmak istiyorum fakat kaynaklar kolonda olduğu için plakaları taşımama müsaade etmiyor. Makroyu mu patlatmak gerekiyor. Ayrıca bulon aralıklarını aynı mesafede veriyor pragman. Aralılarını farklı verebiliyor muyuz?
Teşekkürler..3.png

Bu durumu yaşadığınız projenizi paylaşırsanız proje üzerinden detaylı yardımcı olabiliriz. Bulon aralıklarını birleşim menüsünden d mesafaleriyle değiştirebilirsiniz. aynı yöndeki bulonların aralıkları aynı verilir. farklı yönlerdeki bulon grupları mesafelerini farklı verebilirsiniz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

1738756496385.png

Bulon aralıklarını bahsettiğiniz şekilde tanımlıyorum lakin çelik kolon arkasında 3 bulon ve dışa taşan 2 m30 'luk bulonlar var. iç ve dışa taşan bulon arasında ki mesafeyi artırmazsam kaynağa denk geliyor. ideastatica tanımladığım şekliyle. Diğer türlü eşit aralık verirsem berkitme levhasına yada kaynaklara denk geliyor.

1.pnga.png

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    37.3 MB · Görüntüleme: 5
idecad bağımsız olarak bulon arası mesafe veremez verilen aralıkları tüm bulonlara uyguluyor ondan dolayı denk gelmiyor aralıklarınız adet düşürmeniz lazım aralıkların tutması için birde öneri olarak plakalarınız 65 mm ve nervür kalınlıklarınız 23 mm görünüyor ciddi kalınlıklar eğer zaruri değilse bence hem kalınlıkları hemde bulon adetinizde oldukça fazla düşürmenizi tavsiye ederim

idecad bağımsız olarak bulon arası mesafe veremez verilen aralıkları tüm bulonlara uyguluyor ondan dolayı denk gelmiyor aralıklarınız adet düşürmeniz lazım aralıkların tutması için birde öneri olarak plakalarınız 65 mm ve nervür kalınlıklarınız 23 mm görünüyor ciddi kalınlıklar eğer zaruri değilse bence hem kalınlıkları hemde bulon adetinizde oldukça fazla düşürmenizi tavsiye ederim
Plaka kalınlıkları ile alakalı bana da yüksek geliyor ama proje bu programda çözüldüğü için çıkan plaka kalınlıkları bu şekilde. Bu konuyla alakalı soru sormuştum. Gelen cevap; kaplama yükünün fazla olmasıyla alakalı. 60kg/m2 yük değerim var(güneş paneli +kaplama). Fakat deneme maksatlı 20kg/m2 girdim ciddi manada kolon ayağı plakasında değişme yok. idestatica ve sap2000 de modellemeyi denedim. Bu boyutlarda bir plaka çıkmıyor. benzer sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

1739362169515.pngplaka ebatları ve bulon yerleşimleriyle oynamayı deneyin değişecektir. Benzer durumlardan ben de karşılaşıyorum yük dağılımı ile alakalı .

1739367346632.png
plaka ebatlarını ve ankraj adetlerini düzenleyince 40 mm kadar düştü plaka kalınlıklarınız. Bir de kolon ebatlarınızı küçülte bilirseniz daha ideal plakalar çıka bilir bilginiz olsun. hea 500 yerine heb tercih ederek deneye bilirsiniz1739368469366.png

Ekli dosyayı görüntüle 48892
plaka ebatlarını ve ankraj adetlerini düzenleyince 40 mm kadar düştü plaka kalınlıklarınız. Bir de kolon ebatlarınızı küçülte bilirseniz daha ideal plakalar çıka bilir bilginiz olsun. hea 500 yerine heb tercih ederek deneye bilirs
Teşekkür ederim Burak bey yalnız projemin çalışma 25metrelik yönünde 37tm'ye yakın moment , 38ton eksenel yük 131.pngton kesme var. Mevcut akrajlar bulonun çekme kapasitesini karışılamadığı için ankrajları artırmak zorundayız. Doğal olarak plaka da büyüyor. İde bu türlü hesapları kullanıcıya bırakıyor.

Son düzenleme:
Geri