V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Poligon Kolon

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MAHAL00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba ekte dosyasını gönderdiğim projede (ilgili kısmı gönderdim) tanımlanan poligon kolonun boş olan ucunu döşeme kenarı ile kapatıp, poligon kolonun içini boş bırakıp diğer kısma döşeme atamam gerekiyor ama bir türlü yaptıramıyorum. Kiriş çizmek istedim o da olmuyor. Poligon kolonun şeklinde değişiklik yapamam.

Yardım rica ediyorum.

Erman SAYGIN
İnş. Müh.

Ekli dosyalar

Re: POLİGON KOLON

İlginize teşekkür ederim, bende düşündüm ama ya kolon olarak tanımladığınız kesit 25*25 olsa idi, ki öyle yerler var o zaman kolon boytları yönetmeliğe uygun olmayacaktı

O durumda; kolon bölgesini de panel dahilinde oluşturursunuz, zaten program da panel boyutuna bağlı olarak başlık bölgesini oluşturacaktır.

insmuh_gk":2v8qp8nf' Alıntı:
O durumda; kolon bölgesini de panel dahilinde oluşturursunuz, zaten program da panel boyutuna bağlı olarak başlık bölgesini oluşturacaktır.

Kusura bakmayın cahilliğime verin lütfen, ama panel dahilinde nasıl oluşturacağız anlamadım

MAHAL00":2cktpne8' Alıntı:
Merhaba ekte dosyasını gönderdiğim projede (ilgili kısmı gönderdim) tanımlanan poligon kolonun boş olan ucunu döşeme kenarı ile kapatıp, poligon kolonun içini boş bırakıp diğer kısma döşeme atamam gerekiyor ama bir türlü yaptıramıyorum. Kiriş çizmek istedim o da olmuyor. Poligon kolonun şeklinde değişiklik yapamam.

Merhaba,

Poligon kolon çubuk objesidir. Arasına kiriş veya döşeme kenarı girilmez. Asansör perdelerini panel objesi olarak girip kabuk olarak modelleyebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

MAHAL00":2cktpne8' Alıntı:
İlginize teşekkür ederim, bende düşündüm ama ya kolon olarak tanımladığınız kesit 25*25 olsa idi, ki öyle yerler var o zaman kolon boyutları yönetmeliğe uygun olmayacaktı
O zaman sistemi kolon objesi olmadan örnek projedeki gibi girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Geri