V11.13 kullanıma sunulmuştur.

Poligon kolonda bağlantı sorunu

iskorpit

Yeni Üye
Ekteki projede kırmızı olarak gösterilen bölümler merdiven sınırıdır,mavi gösterdiğim hatta kiriş bağlayamıyorum.. hatalı bir işlem mi yapıyorum acaba? proje ektedir,iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Merhaba,

S43 elemanı poligon kolon olarak girilmiş. Poligon kolon çubuk eleman olduğu için arasına kiriş veya döşeme kenarı girilemez. Poligon kolonun 3 ve 4 aksındaki kolları panel olarak girilebilir.

İyi çalışmalar

Peki yay şeklinde panel atayamıyoruz değilmi? normalde o poligon kolon olan yayın panel olması ve üst katlarda da boşluklu bir yapıya sahip olması lazım..

İlkel yay objesini panele dönüştür komutu ile çok parçalı olarak dönüştürebiliyoruz. Bkz ekteki proje....

Ekli dosyalar

Sayın NYILMAZ teşekkürler,
Ancak daha net anlatıyım sanırım eksik bir anlatım yaptım. Bu eğrisel panel 3 kat devam etmekte ve merdiven etrafını sarmakta, merdiven aydınlığı ve mimari görsellik için merdiven kademesine uygun (kat başına 3 adet ve farklı kotlarda) pencere boşluğu bırakılması lazım,sizin yönteminiz bodrum katta ve su basman perdesi mantığında yapılırsa doğru olur diye düşünüyorum,program mantığına aykırı düşünüyorsam beni uyarın lütfen ancak 25x78 perdelerle 3 katta çözüm yapmam ne kadar doğru olur?

iskorpit":thog1824' Alıntı:
Ancak daha net anlatıyım sanırım eksik bir anlatım yaptım. Bu eğrisel panel 3 kat devam etmekte ve merdiven etrafını sarmakta, merdiven aydınlığı ve mimari görsellik için merdiven kademesine uygun (kat başına 3 adet ve farklı kotlarda) pencere boşluğu bırakılması lazım,sizin yönteminiz bodrum katta ve su basman perdesi mantığında yapılırsa doğru olur diye düşünüyorum,program mantığına aykırı düşünüyorsam beni uyarın lütfen ancak 25x78 perdelerle 3 katta çözüm yapmam ne kadar doğru olur?
Panele dönüştür komutu ile eğrisel panel oluşturabilirsiniz. Analiz açısından bir sıkıntı oluşturmaz. Ancak perdenin her bir parçasının betonarmesi ve çizimi ayrı ayrı yapılır. Eğrisel panellerde boşluk oluşturma olanağı bulunmamaktadır.

Teşekkürler Levent Bey,
Yeni sürümde eğrisel panellerle ilgili bir çalışma olur inşallah..
Ekteki gibi çözme yoluna dittim pencere boşluklarının alt kotlarını tuğla duvar olarak yapılması sorunumu çözecektir. Modellemesel açıdan doğru bir mantık mı?

Ekli dosyalar

Geri