Fiyat listeleri 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerlidir.

V11.13 kullanıma sunulmuştur.

poligon perdeler niçin grup modellenir?

Merhaba. Ben yapı denetim firmasında kontrol elemanıyım. Özellikle asansör kuyu çevresi, merdiven çevresi teşkil edilen U, E, L, F vs. gibi poligon perdelerin neden tek tek perde olarak tanımlanmaktadır bu konu hakkında bilgi alacaktım. Bütün tek parça poligon kolon olarak tanımlanmıyor mu?

1686215940392.png 1686215982982.png

asansör kuyu çevresi, merdiven çevresi teşkil edilen U, E, L, F vs. gibi poligon perdelerin neden tek tek perde olarak tanımlanmaktadır?
tbdy 2018 4.5.3.7 (d) Maddesi bu şekilde yapılmasını istediği için ve aynı zamanda, veri girişi kolaylığı açısından u,l ,t gibi perde gruplarına ait her bir perde kolu planda tek tek girilir ve Perde kollarının tamamı seçilerek perde grubu tanımı yapılır.
Aşağıdaki yardım sayfalarını inceleyiniz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Betonarme perdeler 4.5.3.7 de anlatıldığı şekilde hem düzlem içi, hem de düzlem dışı yerdeğiştirmelere ilişkin serbestlik derecelerini içeren kabuk sonlu elemanlar’la otomatik modellenir.

Perdeler Her koşulda 4.5.3.7 'ye göre Kabuk sonlu elemanlar ile modellenir. Çubuk model KULLANILMAZ

tek parça poligon kolon olarak tanımlanmıyor mu?
idecad'de Poligon kolonlar çubuk eleman olarak modellenir. Poligon kolonlar perde boyut şartını sağlamayan (1/6)
şekli dörtgen veya daire olmayan kolonların modellendiği yöntemdir.
Asansör perdeleri gibi perde grupları poligon kolon olarak modellenmemelidir.

TBDY 2018'de boşluksuz perdelerin modellenmesi ile ilgili maddenin tamamı
1686217429678.png

Merhaba. Ben yapı denetim firmasında kontrol elemanıyım. Özellikle asansör kuyu çevresi, merdiven çevresi teşkil edilen U, E, L, F vs. gibi poligon perdelerin neden tek tek perde olarak tanımlanmaktadır bu konu hakkında bilgi alacaktım. Bütün tek parça poligon kolon olarak tanımlanmıyor mu?
Merhaba. Ayrıca benim bildiğim kadarıyla bu şekildeki perdeler birleştikleri yerden ortak hareket ediyorlar. Galiba bu yüzden her birleşen perdelere kendi için ortak olacak şekilde isimler verilerek gruplar tanımlanması gerekiyor.

Geri