V11'i Online Satın Alın

Prefabrik Yapılar İçin Temel Modellemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaya

Etkin Üye
Merhaba,

1. Prefabrik bir yapımız için temel çizmem gerekmektedir. Bunu Programda nasıl modellemeliyim ?

2. Birde 20x10 metre dikdörtgen kesitli radye temelimde, üzerinde çok yük olmamasına rağmen (tek katlı bir prefabrik yapısı gelicek üzerine) , kalınlık yetersiz uyarısı almaktayım( ki bence üzerindeki üst yapıyı düşününce çok olan, 50 cm kalınlığa rağmen), ampatmanımı büyüttüm P/A açısından etkili olucağını düşündüğüm için ama bişey değişmedi. Burda hatam nedir? örnek veriyorum; eş olarak iki farklı radye olarak modellesem, bu kalınlıkta bir sorun olmayacak diye düşünüyorum çalışma mesafeleri kısalacağı için, doğrusu nedir?

Bir yorum yapabilecek arkadaş yok mu acaba bu konu ile ilgili, yanlış bişey yapmak istemediğim için soruyorum.

20*10 prefabrik bir yapı için tekil temel modelleyip bağ kirişleri ile bir birine bağlamak ekonomik bir çözümdür.

İlla radye yapmak istiyorsanız radye döşeme betonarme hesap aksı edit komutu ile kalınlık için gerekli temiz açıklık değerini manuel olarak girebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• RADYE KALINLIK KONTROL.png
    RADYE KALINLIK KONTROL.png
    210.6 KB · Görüntüleme: 101
  • TEMEL ÖNERİ.png
    TEMEL ÖNERİ.png
    442.8 KB · Görüntüleme: 106
20*10 prefabrik bir yapı için tekil temel modelleyip bağ kirişleri ile bir birine bağlamak ekonomik bir çözümdür.

İlla radye yapmak istiyorsanız radye döşeme betonarme hesap aksı edit komutu ile kalınlık için gerekli temiz açıklık değerini manuel olarak girebilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim Olcay bey.DTS1 de olduğumuz için tekil temel tasarımı yapamıyoruz. Kalınlık için temiz açıklık değerini manuel olarak girmek hesaplarda bi yanlışlığa yol açmaz mı? Değerli önerileriniz için teşekkür ederim.

sorunuzun cevabını aşağıdaki linkte Hakan Şahin Bey açıklamış. Kısaca radye kalınlığının fazla olduğunu düşünüyor iseniz ( ki bence de fazla ) insiyatif alarak betonarme döşeme kalınlık kontrolü için gerekli mesafeyi değiştirme olanağınız mevcut. Doğruluğu ise proje tasarımına göre farklılık gösterebileceği gibi sizin insiyatifinize bağlıdır.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri