V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Program analiz yapmıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nilüfer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nilüfer

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Kullanmış olduğum ide v10.94 statik analiz yapmıyor. Dün önce Perspektif ekranında görüntü kayboluyordu ve analiz yapmıyordu. Ekran kartı sürücüsünü güncelledim. Perspektif ekranında görüntü kaybolma sorunu çözüldü ama hala analiz yapmama sorunu çözülmedi. Dün güncelleme sonrası analiz yapıyordu ama bugun hep hata verdi. Eski versiyonlarda da analiz yapmayı denedim. Aynı sorun eski versiyonlarda da devam ediyor ayrıca bendeki dosya başka bilgisayarda hata vermeden çözülüyor. Eski sorunsuz dosyalarıma da analiz yapmayı denedim fakat sorun devam ediyor. Program hiçbir şekilde analiz yapmıyor Ayrıca program sık olarak kapanıyor.Nasıl bir yol izlemem gerekir.
İyi çalışmalar dilerim. Selamlar.

Ekli dosyalar

• analiz sonucu.png
    analiz sonucu.png
    279.5 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Analiz yarında kesiliyor ve kesitlerde bozulma oluyor.
Daha önce hatasız rapor aldığım dosyada analiz yaptım. Analiz yarıda kesildi ve kesitte bozulma oluştu. Tüm dosyalarım böyle oluyor.

Ekli dosyalar

• perspektif.png
    perspektif.png
    127.7 KB · Görüntüleme: 19
Daha önce sorunsuz rapor aldığım dosya ektedir. Şuan bu dosyada da analiz yapamıyorum. Kolon kiriş ve döşemelerde bozulma oluyor.

Ekli dosyalar

Resimdeki proje ile gönderdiğiniz proje aynı değil. Gönderdiğiniz proje analiz yapılabiliyor.
Eklediğiniz resimde görüldüğü üzere sorun olan düğüm noktası kırmızı ok ile işaretlenerek gösterilmektedir.
Bu noktadaki bağlantıyı ve çevresindeki döşemeleri inceleyiniz. Sorun düzelmez ise bu projeyi ekleyiniz
1686923757917.png

Yasin bey benim bilgisayarımda programda çözdüğüm tüm dosyalar hata veriyor. Eski sorunsuz dosyalarım dahil. Diğer bilgisayarlarda dosyalarda hata çıkmıyor

-klavyenin solunda bulunan ctrl + shift tuşuna basılı tutunuz ve masaüstü kısayolundan programı çalıştırınız.
-“registry (kayıtlı) giriş ve ayarları temizlendi” şeklinde bir mesaj gelene kadar ctrl + shift tuşlarına basmaya devam ediniz.
-mesaj arka planda kalabilir. çıkan mesajı gözlemleyiniz.
-tamam butonuna tıklayarak diyaloğu kapatınız. program açılacak.
komutu çalıştırdığınızda diyalog ekrana gelecektir.
not:
yapılan bu işlemle menü, toolbar ve kısayollar programın ilk haline getirilmiş olunur.

Sorununuz devam ederse, 10 versiyonu lisanslı kullanıcımız iseniz destek merkezinden kayıtlı mail adresi ile destek talebinde bulununuz. bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlanabilir
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Analiz yaparken analiz bitmeden program yarıda kapanıyor. Geometri kontrolünde objeler uygun görünüyor ancak sıkıntı nerede bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Ekli dosyalar

• 1.cde
    1.cde
    27.4 MB · Görüntüleme: 4
Analiz yaparken analiz bitmeden program yarıda kapanıyor. Geometri kontrolünde objeler uygun görünüyor ancak sıkıntı nerede bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?
Projenizi inceledim. Analiz yapılmama durumu ile ilgili inceleme yaptım ve bu sorunun v11 'de çözümlendiği gördüm.
Sizin projenizde bir çözüm olarak şunu önerebilirim. aşağıdaki eğik aksın olduğu bölümdeki kirişleri kolonlara bağlayan çift köşe bent birleşimlerini hepsini (6 adet) sildiğinizde sorununuz çözülecektir. Bu bölümlere tek kayma levhalı birleşim gibi geometrik olarak daha uygun birleşimler tanımlayabilirsiniz.

1730885537246.png

Projelerinizle ilgili bu tip özel durumlar için teknik destek portalımızı da kullanabilirsiniz.

Saygılarımla...

Çok teşekkür ederim Oğuzcan Bey. Bir de şunu sormak istiyorum; Geometri kontrolünde neden göstermiyor sıkıntıları? Ben sıkıntı olan kısmı nasıl görebilirim? Siz nasıl görüyorsunuz sıkıntı olan yeri ?

Son düzenleme:
Geri