V11.11 Yayınlandı. İndirmek için Tıklayınız

Program Kırılması (2D duvar oku)

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NYILMAZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NYILMAZ

Kıdemli Üye
Ekteki projede dwg dosyası import edilip oluşturulmuştur. Revizyo bulutu içindeki iki paralel çizgiyi seçip duvar oluşturmak istediğimde program kırılıyor.
 

Ekli dosyalar

kastınız çizgileri seçip duvara dönüştürmek mi ? yoksa söz konusu çizgilerin istikametinde duvar oluşturmak mı? cizgiler seçilip duvar oluşturulmaz. (bildigim kadarı ile) ancak söz konusu duvarları birleştir komutu ile birleştirebilirsiniz. ben bu işlemi yaptıgımda program kapanmadı. Ben genelde autocad dosyalarını import ettikten sonra ölçekleyip blok şeklinde kendi çalışma alanımın artalanına atayarak duvarları çizmeyi tercih ediyorum. Bunu neden yaptıgımı açıklayayım. acad dosyasını import ettiginizde duvara donuştur komutu ile katmanı duvara donüştürseniz bile duvar birleşim yerlerindeki sorunlarla ayrı ayrı ugraşmak zorunda kalabiliyorsunuz.bu da işlemlerin gereginden uzun sürmesini beraberinde getiriyor.Size tavsiyem. çizimi import ettikten sonra bloklayarak önce aksları sonra duvarları çizmeniz böylece statik objeleri tanımladıgınz zaman dügüm noktaları ile ugraşmak zorunda kalmazsınız saygılarımla
 
mertoni":3if5v98m' Alıntı:
kastınız çizgileri seçip duvara dönüştürmek mi ? yoksa söz konusu çizgilerin istikametinde duvar oluşturmak mı? cizgiler seçilip duvar oluşturulmaz. (bildigim kadarı ile) ancak ............

Teşekkür ederim. Kastım "çizgileri seçip duvar oluşturmak" bu da program ile mümkün. İşin uzun ve zaman alacağının ve birleşim noktalarının farkındayım. Nedense (?!) böyle bir şey denedim, denerken de program kırıldı. Ben de bunu bir tespit olarak ekledim. Cevabınız için teşekkür ediyorum.
 
Ben mimari modül konusunda çok detaylı bilgi sahibi degilim. 2 boyutlu çizgileri duvara donüştürmekten Kastınız 2 boyutlu mimari proje oku bölümünden projeyi okuyarak duvara dönüştürmek ise tamam. Ama ide mimar da paralel iki çizgi çizip dogrusal duvara dönüştürmek ise ben nasıl yapıldıgını merak ediyorum.paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
 
mertoni":17dnbw1i' Alıntı:
Ben mimari modül konusunda çok detaylı bilgi sahibi degilim. 2 boyutlu çizgileri duvara donüştürmekten Kastınız 2 boyutlu mimari proje oku bölümünden projeyi okuyarak duvara dönüştürmek ise tamam. Ama ide mimar da paralel iki çizgi çizip dogrusal duvara dönüştürmek ise ben nasıl yapıldıgını merak ediyorum.paylaşırsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Benim sözünü ettiğim de zaten statik modül içindeki idi. Başta da belirttiğim gibi dwg dosyasından 2D çizimi improt edip sonrasında aks ve kolonları oluşturduktan sonra programın diğer özelliklerindeki davranışları da görmek istemiştim. Duvar konusunda nasıl başarı olduğuna bakmak, aynı zamanda da statik olarak duvar yüklerini kirişlerde doğruya en yakın olarak girebilmek amacıyla duvar çizgilerini de dönüştürmek istemiştim.

Bu çerçevede 2B mimari proje oku konutu kullanarak duvar çizgileriyle duvar objeleri oluşturulabiliyor. Sizinde belirttiğiniz gibi düğüm noktaları konusunda problemler oluyor. Tabi çok parçalı, birbirine çok ilgisiz gibi görünen noktalardan bağlanabiliyor. Belkide iyi bir kullanıcı olmayanlar, düğüm noktalarına çok hakim olmayan kullanıcılar için sıkıntı yaratabilecek bir yöntem olabilir.

İki paralel çizgiyi seçiyorsunuz, bu iki paralel duvar arsındaki mesafe kadar kalınlıkta duvar oluşuyor. Mimaride bu durum nasıldır ben de bilmiyorum.
 
Anladım. Aslında Duvar yüklerini girmek le ilgili bende sorun yaşıyorum.malum genelde asmolen yapı tasarımı yapmak zorunda kalıyoruz.Keşke mimari duvarları mimaride modelledikten sonra statik te bunları ilgili noktalarına yayılı yük olarak gosterebilecek bir düzenleme yapılsaydı.bu işlemi yaparken yaşadığım şey sorundan çok zaman alıcı olması. saygılarımla
 
Geri
Üst